Közélet

Morvai Krisztina: dokumentumfilm készül az illegális bevándorlásról

Morvai Krisztina: dokumentumfilm készül az illegális bevándorlásról

2015. február 7., szombat
Morvai Krisztina: dokumentumfilm készül az illegális bevándorlásról
morvai_asotthalom_mti

Morvai Krisztina szerint az európai uniós döntéshozóknak látniuk kell az illegális bevándorlás okozta súlyos helyzetet, ezért dokumentumfilm készül Ásotthalom térségében - mondta a Jobbik európai parlamenti képviselője szombaton a Csongrád megyei településen tartott lakossági fórumon.

Kifejtette: "bemutatjuk például azt, ahogy áramlanak a zöldhatáron át egyszerre több vonalon is a migránsok, minden fajta korlátozás, és ellenőrzés nélkül, de bemutatjuk a szeméthegyeket is.” Hozzátéve: Ásotthalmon határállomás biztosítja a jogszerű határátlépést, de az átkelőtől pár tíz méterre migránsok százai kelnek át anélkül, hogy bárki ellenőrizné őket. A fórumon a település polgármestere

Toroczkai László

(Jobbik) a lakosok véleményét tolmácsolva hangsúlyozta: a térségben humanitárius katasztrófa zajlik. Az emberek félnek, a migránsok zaklatják a tanyákon élőket, éjszaka kopogtatnak be a házakba, megállítják az autókat, a buszokra felszállnak, ezzel közegészségügyi veszélyt jelentve az itt élők számára. Elmondása szerint a határsértők közt bárki bejöhet az országba, legyen az bűnöző vagy terrorista. A migránsok tüzet gyújtanak az erdőben, feltörik a tanyákat, rengeteg szemetet halmoznak fel. Akik tudnak, emberségből segítenek nekik, hogy ne legyenek halálesetek, de még így is előfordul, hogy megfagynak az emberek. Ilyen eset történt január elsején is a településen. Ezt a nyomást és terhet Ásotthalom nem tudja egyedül viselni, segítségre van szükség - hangsúlyozta. Egyben örömét fejezte ki, hogy a készenléti rendőrség 26 munkatársa érkezett Ásotthalomra a napokban, hogy ezzel az üggyel foglalkozzon. A fórumon az emberek elmondták: segítséget kérnek a döntéshozóktól, mert az életük teljesen megváltozott. A tanyákon élők félnek, minden nap újabb menekültek érkeznek, rengeteg gyermekkel. A településen már nem mernek kerékpárral, illetve gyalog közlekedni. Megoldást látnának akár a határ menti kerítésépítésben - mint Bulgáriánál vagy Mexikónál -, akár egy térséget ellenőrző "drón-rendszer" kiépítésében, de azt sem tartják kizártnak, hogy az illegális bevándorló célországai segítsenek az itt élőkön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.