Közélet

Idén is háromnapos lesz az országos szemétgyűjtési akció

Idén is háromnapos lesz az országos szemétgyűjtési akció

2015. február 20., péntek
Idén is háromnapos lesz az országos szemétgyűjtési akció

Idén is lesz TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! szemétgyűjtési akció. A május 15-17. közötti rendezvény idén is kapcsolódik az Európai Bizottság által – a LIFE+ EWWR-programjának részeként – kezdeményezett Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz.

Az ideivel együtt már ötödik alkalommal meghirdetett TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! szemétgyűjtési akciót, a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) szervezi. A május 15-17. közötti napokra meghirdetett jubileumi TeSzedd! célcsoportja a tavalyihoz hasonló: kisebb-nagyobb baráti, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat – az óvodáskortól az általános és középiskolás tanulókon át, az egyetemistákig – várnak az országos eseményre. A 2015. évi TeSzedd! időpontjának meghirdetését követően máris lehet jelentkezni, regisztrálni a www.teszedd.hu honlapon a találkozási pontokat megjelölő helyi koordinátornak, akárcsak egyéni vagy csoportos résztvevőnek. A megújult TeSzedd!-honlapon jól el lehet igazodni, a jelentkezéshez, regisztrációhoz egyértelműek az útmutatások, ugyanakkor interaktív kommunikációra is van lehetőség. A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket: a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket – szervezőként – az OKTF NHI biztosítja, akárcsak azt, hogy az akció végén – a honlapon megjelölt és beazonosított szemétgyűjtő-helyekről – a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók elszállítsák a szemetet. Az idei TeSzedd! szintén csatlakozik az Európai Bizottság által – a LIFE+ EWWR-programjának részeként – kezdeményezett Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz. Az idei TeSzedd! időpontját bejelentő – kora délelőtti – sajtótájékoztatót követően, 11:10 perckor érkezett meg a www.teszedd.hu honlapra az első helyi koordinátor regisztrációja, aki Sződligeten (Pest megye) jelölt meg egy találkozási pontot, ahová 15 fő résztvevőt jelölt meg. Őt azóta – estig – tucatnál több regisztráló követte, akik az ország különböző megyéiből, településeiről jelezték hivatalos részvételüket a május 15-17-i TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akción.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.