Közélet

Egy évvel balesetük után műszerekre gyűjtenek a koraszülöttmentők

Egy évvel balesetük után műszerekre gyűjtenek a koraszülöttmentők

2015. február 23., hétfő
Egy évvel balesetük után műszerekre gyűjtenek a koraszülöttmentők
Baleset - Mentő

Egy évvel a koraszülött mentőautó balesete után, új műszerekre gyűjt a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány. A több mint 22.000 gyermek életét mentő Szolgálat, tavasszal egy új, nagyon biztonságos mentőautóval indulhat a Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részében életveszélyben lévő újszülöttek és koraszülöttek mentésére.

2014. február 23-án Kecskemét közelében önhibáján kívül szenvedett balesetet a koraszülött rohammentő. A benne lévő gyermek nem sérült, de a baleset után őt és a könnyebb sérüléseket szenvedett ápolót is kórházba szállították. A személygépkocsit vezető férfit életveszélyes sérülésekkel szállították az ellátó intézetbe. Szerencsére a sebek begyógyultak, azonban a totálkárosra tört mentőautó a gondos javítás ellenére sem lett teljesen hibátlan. Ezért állami költségvetésből biztosítottak a szolgálatnak egy új mentőautót, de ez „üres”, nem rendelkezik a koraszülöttek mentéséhez elengedhetetlen eszközökkel, műszerekkel. Az inkubátor, lélegeztetőgép, infúziós pumpák, betegőrző monitor és hasonló felszerelés ára 20 millió Ft. Nagylelkű támogatóknak, adományozóknak köszönhetően a műszerek nagy részét már sikerült megvásárolni, azonban 2,5 millió forintot még mindig össze kell gyűjtenie a szolgálatnak ahhoz, hogy körülbelül két hónap múlva munkába tudjon állni a legkorszerűbb műszerekkel felszerelt koraszülött mentő.

Pintér Sándor

professzor, az Alapítvány elnöke azt kéri, hogy aki fontosnak tartja a Szolgálat munkáját, és van rá lehetősége adományával vagy adója 1%-nak felajánlásával támogassa a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt, hogy biztonságos rohamkocsival és a legkorszerűbb műszerekkel menthessék a dél-magyarországi régió életveszélyben lévő újszülötteit, koraszülötteit.

Segítsen ön is!

Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány Adószám: 18450455-1-06 OTP számlaszám: 11735067-20036634

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.