Közélet

A gyálaréti részönkormányzat szélesebb lesz, mint az SZMSZ "engedi" + FOTÓK

A gyálaréti részönkormányzat szélesebb lesz, mint az SZMSZ "engedi" + FOTÓK

2015. február 3., kedd
A gyálaréti részönkormányzat szélesebb lesz, mint az SZMSZ "engedi" + FOTÓK
reszonkormanyzo_gyalaret03_gs

A pártpolitikát tilos összekeverni a népképviselettel, a közösségépítéssel - hangzott el a gyálaréti falufórumon, ahol nyolc részönkormányzati tagot ajánlottak.

Falufórumot tartott a múlt héten Gyálaréten a településrész önkormányzati képviselője,

Nógrádi Tibor,

mely egyebek mellett válasz volt

Botka László

(MSZP) szegedi polgármester részönkormányzati elképzeléseire. A városatya fő kérdést azt kérte a fórumtól, hogy töltsön be jelölőgyűlési szerepet, és olyan személyeket ajánljon gyálaréti részönkormányzati képviselőnek, akik önzetlenül tudnak és akarnak a településért dolgozni, valamint tiszta szívvel és fejjel látnak munkához, nem keverik össze a pártpolitikát a népképviselettel, a közösségépítéssel. A rendezvényen megjelentek ezekkel az alapelvekkel egyetértve több felszólalásban emelték ki, hogy a helyiek akaratát a demokráciában senki és semmi nem írhatja felül. Hosszú és széles körű mérlegelést követően a fórum

Márki Piroskát

,

Patai Lajosnét, Pópity Jánost, Szászi Balázst, Barna Istvánnét, Süli Józsefnét, Szénási Tamásnét

és

Kovács Attilát

javasolta részönkormányzati tagnak. Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő elmondta, hogy a hivatalos, a szegedi közgyűlés által elfogadott SZMSZ szerint csak öt fő lehet a részönkormányzat tagja, ő a továbbiakban minden ülésre meg fogja hívni mind a nyolc, a fórum által ajánlott, közbizalomnak és közmegbecsülésnek örvendő gyálaréti lakost. Hozzátette, reméli, hogy elcsitulnak a részönkormányzatiság körül mesterségesen keltett hullámok, mert ennek a testületnek csak és kizárólag a település érdekében végzett tevékenysége a meghatározó. A fórum második részében megoldandó problémák halmaza került elő, ezek közül a legégetőbb a csapadékvíz-elvezetés, mellyel kapcsolatban az önkormányzati képviselő azonnali intézkedést ígért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.