Közélet

Tüntetést szerveznek a Rogers Gimnáziumért

Tüntetést szerveznek a Rogers Gimnáziumért

2015. január 15., csütörtök
Tüntetést szerveznek a Rogers Gimnáziumért
rogers_tuntetes

Tanév közben zárhat be a Rogers Gimnázium, az intézmény egyik végzőse január 19-ére békés tüntetést hirdetett a Széchenyi térre.

Ahogy

megírtuk

, tanév közben kerülhet lakat a Rogers Gimnázium kapujára, a diákokat előreláthatólag az Eötvös József Gimnázium, Általános Iskolába helyezik majd el. A kormányhivatal arról tájékoztatott, hogy az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány a Rogers mellett Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskolát is bezárná arra hivatkozva, hogy az intézmények állami támogatását a Magyar Államkincstár 2014. október 1-től felfüggesztette. A két megszűnő intézmény Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben mintegy 1120 fős tanulólétszámmal rendelkezik, amelyből a tanköteles korú tanulók száma 100 fő. Az érintett pedagógusok létszáma pedig 114 fő. A Rogers egyik végzőse,

Dabis Nikolett

a Facebookon szervez békés tüntetést, a közösségi oldalon lévő levelében leírja, hogy január 12-én értesültek arról a diákok, hogy megszűnik iskolájuk. „A diákok között vannak felsőoktatásban lévők és vannak gimnáziumi tanulók is. Azt mondták áthelyeznek minket más iskolákba, de a gimnazisták máshol nem tudnának beilleszkedni ennyire mint ebben az iskolában mivel iskolánkban nagy szerepet játszik az empátia. A szülők is értelmetlenül állnak a dolog előtt, nem értik miért kellett 4 hónappal év vége előtt bezáratni az iskolát. Mint már említettük ez a középiskola olyan tanulókkal van teli, akik szellemi hátrányokkal és/vagy testi fogyatékossággal élik mindennapjaikat” – írja Dabis Nikolett. A végzős cukrász tanuló összefogásra hívta a szülőket, tanárok, barátokat és mindenkit, hogy közösen álljanak ki a Rogers Gimnáziumért. Január 19-én, hétfőn 17 órára békés tüntetésre invitálnak mindenkit a Széchenyi térre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.