Közélet

Milliós fejlesztés miatt költözik a makói SZTK

Milliós fejlesztés miatt költözik a makói SZTK

2015. január 27., kedd
Milliós fejlesztés miatt költözik a makói SZTK
Mako_korhazforum

A járási hivatal helyére, a Hollósy Kornélia utcai Közhivatalok Házába költözik ideiglenesen a makói SZTK. A járóbeteg szakrendelést azért kell átköltöztetni, mert milliós fejlesztésbe kezdenek. Kórházfórumot tartottak Makón.

Jelenleg tárgyalások folynak a Közhivatalok Házának megfelelő átalakításáról, a munkák ütemezéséről, ezért még nincs meg a költözés pontos dátuma- derült ki a hétfő esti fórumon. Amint meglesz, széles körben tájékoztatni fogják a nyilvánosságot. „Azt kértem, és most is azt kérem főigazgató úrtól, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az ellátás zavartalan maradhasson az átalakítások folyamán. Egyetlen makói vagy éppen a térségből érkező beteg sem maradhat megfelelő színvonalú egészségügyi ellátás nélkül. Makón az elmúlt 20 évben nem költöttek elegendő pénzt erre. Ez most megváltozik. Ahogyan a kampányban ígértük, olyan várost akarunk, ahol a legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátást, és méltó körülményeket kapnak az itt élők. A makói kórház évekkel ezelőtt a politika játszótere volt. Ezentúl ez nem így lesz”- mondta

Farkas Éva Erzsébet

polgármester asszony. A fórumon

Kallai Árpád

főigazgató beszámolójából kiderült, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó integrációját támogató struktúraváltás című projekt valójában arról szól, hogy átalakításokkal hogyan működhet gazdaságosabban, magasabb színvonalon a betegellátás. Pályázati támogatással, összesen több mint 2.6 milliárd forintból mindkét kórházra költenek. Makón a radiológiai-röntgen-, valamint a járóbeteg szakrendelő épület átalakítását, az intenzív osztály felújítását tervezik. A fejlesztés során - ami tavaly elkezdődött- a kórház épületébe költözik a véradó állomás és a Lonovics sugárúti tüdőgondozó. Eszközökre is tudnak költeni, új röntgent is vásárolnak majd. A munkálatok egy része már tavaly elkezdődött, ez látható volt mindkét városban. A kivitelezés az idén folytatódik és a tervek szerint ebben az évben befejeződik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.