Közélet

Még nincs járvány, de célszerű felvenni a védőoltást

Még nincs járvány, de célszerű felvenni a védőoltást

2015. január 21., szerda
Még nincs járvány, de célszerű felvenni a védőoltást
influenza03_gs

Megyénkben az influenza szerű megbetegedések száma emelkedik. A járványküszöböt még egyik járásunk területén sem érte el és vírust sem tudtak izolálni. Ugyanakkor Tolna és Bács megyében, Baranyában, Budapesten már előfordultak Influenza A vírus típusok: Budapesten egy B vírust is kimutattak.

Az influenza vírusa rendkívül változékony, időről időre módosul. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a hozzájuk beérkező jelentések alapján minden évben ajánlást dolgoz ki az influenza elleni vakcina összetételére. A térítésmentes oltáshoz biztosított oltóanyaggal végzett oltás három influenzavírus ellen nyújt védelmet. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási szerve felhívja a figyelmet arra, hogy még mindig van ingyenes, influenza elleni oltóanyag. A betegség megelőzése érdekében még nem késő a felvenni a védőoltást! Csongrád megye egyébként: 54000 adag ingyenes oltóanyagot kapott. Ebből 29000 adag fogyott már el. A többi kint van a területen a házi orvosoknál, tehát lehet bátran jelentkezni, oltást kérni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.