Marhahúsos finomságokkal és szekszárdi borokkal nyitotta az évet a Bárány Kisvendéglő + FOTÓK



Ismét borvacsorára várta a vendégeket a Kossuth Lajos sugárút 5. szám alatt található Bárány Kisvendéglő péntek este, ezúttal a szekszárdi Remetebor Kft. kiváló borait kóstolhatták a résztvevők, marhahúsból készült ízletes ételek kíséretében.
Sem éhes, sem szomjas nem maradt az, aki betért a Bárányba, ugyanis a vendéglátó,
Oláh János
mindkét igény kielégítéséről a lehető legpazarabb módon gondoskodott. A telt házas estet egy könnyű fehérbor, 2013-as Cserszegi fűszeres nyitotta. A lélekemelő nedűket a vacsora vendége,
Vesztergombi József
borász ismertette az összegyűlteknek, igényes elemzéssel egybekötve, a szőlőfajták történetét, sajátosságait is megismerhette a hallgatóság. Az első bortételt előételként zakuszkával kent pirítós követte, a kaukázusi eredetű, padlizsánból és paprikából készült krém igazán különleges ízélményt nyújtott, amit a második kóstolandó bor fokozott, a 2013-as Siller. Levesként maceszgombócos marhahúslevest szolgáltak fel, amit két 2012-es évjáratú vörösbor, előbb egy Kadarka, majd egy Kékfrankos kísért. Az emelkedő hangulattal lépést tartott a borok és az étkek minősége is, a főételt növendékmarha hátszín steak adta, ízletes, kék sajtos, gombás, diós mártással fűszerezve, ezt a gasztronómiai élményt egy 2009-es Merlot és egy ugyanolyan évjáratú Cabernet Frank gazdagította. Az ízorgia betetőzéseként házi krémes került az asztalokra. Az eltelt vendégsereg poharaiba a szervezett kóstolás záróakkordjaként egy rendkívül minőségi, 2009-es Vicarius, egy Merlot és Cabernet Franc házasítás jutott.