Közélet

LMP: mindenki számára láthatóvá vált a trafikbotrány ára

LMP: mindenki számára láthatóvá vált a trafikbotrány ára

2015. január 13., kedd
LMP: mindenki számára láthatóvá vált a trafikbotrány ára
dohanyzas_cigaretta

Az LMP szerint 80-100 milliárd forint kiadást jelentene az adófizetőknek, ha a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának keddi döntése nyomán a trafikkárosultak korábban benyújtott petíciójának húszezer aláírója kártérítést kapna.

Mindenki számára láthatóvá vált "a fideszes rablógazdálkodás, a trafikbotrány ára" - írta közleményében

Hadházy Ákos

, az ellenzéki párt antikorrupciós szakszóvivője, miután a strasbourgi bíróság nem jogerős ítéletében kimondta: a magyar állam megsértette a magántulajdont megillető védelmet, amikor 2013-ban megfosztotta Vékony László soproni trafikost attól a jogától, hogy dohánytermékeket áruljon. A döntés nem kötelezi a magyar jogalkotót a jogsértés megszüntetésére vagy jogszabály-módosításra, ám 15 ezer euró (mintegy 4,77 millió forint) kártérítés és 6000 euró (mintegy 1,9 millió forint) perköltség megfizetésére kötelezi a magyar államot, ha jogerőssé válik. Hadházy Ákos szerint a kormány nemcsak a korábbi trafikok, vegyesboltok üzemeltetőit, de egész Magyarországot büntette meg, csak azért, hogy "kegyeltjei dohánybolthoz juthassanak". Az ítélet azoknak nyújt elégtételt, akik "a Fidesz piacrablásának" áldozatai lettek - vélekedett az LMP-s politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.