Közélet

Lázár: Önálló orvosi egyetemek kellenek!

Lázár: Önálló orvosi egyetemek kellenek!

2015. január 22., csütörtök
Lázár: Önálló orvosi egyetemek kellenek!
lazar_vasarhely_15

A következő időszakban Orbán Viktor miniszterelnök végiglátogatja mind a 23 megyei jogú várost, hogy egyeztessen a polgármesterekkel a fejlesztési elképzeléseikről, és megállapodást is köt velük - jelentette be Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon. A politikus további részleteket ezzel kapcsolatban azonban nem mondott.

Orbán Viktor

miniszterelnök a következő hetekben ellátogat a 23 megyei jogú városba, hogy egyeztessen a fejlesztéspolitikai elképzelésekről, és megállapodást kössön arról, melyek lesznek a következő időszak legfontosabb helyi beruházásai - közölte

Lázár János

, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az

Almási István

polgármester és

Hegedűs Zoltán

alpolgármester társaságában a hódmezővásárhelyi Tarjáni olvasókörben tartott lakossági fórumon. A miniszter kifejtette, 2015-ben a kormány egyik kiemelt feladata a hatékonyabb, világosabban működő közigazgatási rendszer kialakítása. Több száz jogszabály módosítását tervezik azért, hogy egyszerűbbé tegyék az ügyintézést. Az átalakítások célja a határidők csökkentése, emellett jelentősen növelnék a helyben elintézhető ügyek számát. Jó ütemben halad a nemzeti közműszolgáltató előkészítése, amely - versenyre kelve a német és francia cégekkel - árammal, gázzal és talán távhővel láthatja el a lakosságot – jelentette ki Lázár János. Reális esélye van annak, hogy még az idén nonprofit jellegű magyar állami vállalat, nem "profitéhes multi" fogja a gázt és az áramot szolgáltatni több millió lakossági fogyasztóknak – mondta. Ha ez a munka a következő másfél évben sikerrel jár, a közműszolgáltató az ipar és kereskedelem számára is olcsó gázt és áramot biztosíthat – tette hozzá. A politikus kifejtette, hogy szerinte önálló orvostudományi egyetemekre lenne szükség. A világszínvonalú hazai orvosképzés vonzza a külföldi hallgatókat – ebben hatalmas gazdasági lehetőségek is rejlenek -, az intézmények önállósága pedig fontos lenne a kórházak szakember-utánpótlása szempontjából. Hozzátette: tisztában van vele, hogy ez az elképzelés komoly szakmai vitákat vált majd ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.