Közélet

Folytatódik az Erzsébet-program a Szent Erzsébet Gyógyfürdőben

Folytatódik az Erzsébet-program a Szent Erzsébet Gyógyfürdőben

2015. január 21., szerda
Folytatódik az Erzsébet-program a Szent Erzsébet Gyógyfürdőben
erzsebet_furdo_morahalom

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kifejezetten nyugdíjasok támogatását célzó pályázatot ír ki, amelynek keretében a kedvezményezetteknek az ország különböző pontjain fürdőszolgáltatások igénybevételére felhasználható kártyát bocsát rendelkezésére. A programhoz a mórahalmi fürdő is csatlakozik, folytatva az előző évben indított akciót.

2014. márciusától indult első ízben az Erzsébet-program keretében meghirdetett „Fürdőbelépő nyugdíjasok részére Erzsébet Kártyán” című pályázat. A nyerteseknek a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben is lehetőségük volt a fürdőszolgáltatás kedvezményes igénybevételére. Az Erzsébet kártyával érkező nyugdíjasok mindössze 1 ezer 300 forintot fizettek a napijegyért, 16 óra után pedig 950 forintért vásárolhattak úszójegyet. Mórahalmon tavaly összesen 2 ezer 220 kedvezményes jegyet vettek az Erzsébet kártyával rendelkezők. A program 2014. december 31-gyel lezárult, ám a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány újraindítja programját, melynek kapcsán a mórahalmi gyógyfürdővel, mint elfogadóhellyel is szerződést kötött, így a 2015-ben pályázó nyertesek változatlan áron továbbra is részesülhetnek a kedvezményekben.

SZÉP-számok – szép lehetőségek

A SZÉP kártya idén is szépen teljesített a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben. A fürdővendégek közel 6,5 %-a fizeti belépőjét a pihenőkártya valamely zsebéből. 2011. október 1-jétől az Üdülési csekket felváltotta a Széchenyi Pihenőkártya. A kártya bevezetésének célja az egészségmegőrzéshez, az egészséges életmódhoz és általában az életminőség javításához kapcsolódó szolgáltatások elérhetőségének bővítése volt. A kártyával a belföldi szálláshely-szolgáltatások, éttermi vendéglátás mellett a fürdőszolgáltatások is igénybe vehetőek, sőt 2013. július 1-től a SZÉP kártyák mindhárom zsebéből lehet fizetni. Azóta még nagyobb számban fordul elő, hogy a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe látogató vendégek ezt a fajta fizetési módot választják. 2014-ben 27,5 milliós SZÉP kártya forgalmat bonyolítottak a Dél-alföldi kisváros gyógyfürdőjében, ami azt jelenti, hogy a fürdőzők közel 6,5 %-a a munkáltató által, a cafetéria juttatás keretében rendelt kártyával fizet. A mórahalmi fürdőben 2013-hoz viszonyítva 12 %-kal emelkedett a kártyaforgalom. A SZÉP kártya további térnyerése 2015-ben tovább pörgetheti a turizmust a településen, hiszen a szálláshelyek jelentős része szintén SZÉP kártya elfogadóhely.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.