Közélet

Folytatja a Szegedi Ítélőtábla a bátmonostori hármasgyilkosság tárgyalását

Folytatja a Szegedi Ítélőtábla a bátmonostori hármasgyilkosság tárgyalását

2015. január 16., péntek
Folytatja a Szegedi Ítélőtábla a bátmonostori hármasgyilkosság tárgyalását

Folytatja a jövő héten a Szegedi Ítélőtábla a bátmonostori hármasgyilkosság ügyének tárgyalását, amelyet tavaly áprilisban azért függesztettek föl, mert egy védői indítványnak helyet adva az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordultak a tényleges életfogytiglan ügyében.

Mivel az Ab az elmúlt hónapokban ebben az ügyben nem hozott döntést, a Szegedi Ítélőtábla úgy határozott, hogy a tárgyalást a jelenleg hatályos jogszabályok alapján folytatja - közölte pénteken a bíróság. A tárgyalást január 22-ére és 23-ára tűzték ki. Az ügyben első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék az elsőrendű vádlottat társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt tényleges életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta, társaira pedig 12, 15 és 17 év fegyházbüntetést szabott ki. Az elsőfokú ítélet szerint az elsőrendű vádlott és társai 2008 tavaszán brutális kegyetlenséggel végeztek egy pszichiátriai betegségekben szenvedő nővel, az élettársát pedig hátulról fejbe lőtték. A holttesteket egy erdőben temették el. Az elsőrendű vádlott végzett szeretője férjével is, őt garázsában lőtte le, a holttestet pedig egy akácerőben temette el egyik társával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.