Közélet

Felhúzták a részegszemüveget a szegedi középiskolások + FOTÓK

Felhúzták a részegszemüveget a szegedi középiskolások + FOTÓK

2015. január 27., kedd
Felhúzták a részegszemüveget a szegedi középiskolások + FOTÓK
bunmegelozesi_vetelkedo21kf

Szegedi középiskolákból verbuválódott csapatok mérhették össze tudásukat és ügyességüket az Ifjúsági Ház bűnmegelőzési vetélkedőjén. A kedd délutáni rendezvény programjai a KRESZ és a prevenció témái köré csoportosultak, de szó esett a biztonságos internethasználatról és az egészségmegőrzésről is.

A bűnmegelőzés témakörében tartott vetélkedőt kedd délután az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont. Az IH Rendezvényközpontban huszonegy csapat sorakozott fel a helyi középiskolák diákjaiból, akik figyelmét játékos módon hívták fel a hétköznapi veszélyforrásokra. Hét állomáson várták őket új feladatokkal, melyek így vagy úgy mindannyiukat érintik. A rendezvény a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Szegedi Ifjúsági Ház tavaly ősszel indult projektjének része, melynek során tréningek, előadások és gyakorlatok segítségével bővíthették ismereteiket a középiskolások. "Tavaly szeptembertől idén májusig tart a program, melynek keretében önismereti tréningen, csapatépítésen vehettek részt a fiatalok, ellátogathattak a Csillag börtönbe, bírósági tárgyalásokat figyelhettek meg és találkozhattak pszichológussal, aki a bűnmegelőzés témakörében adott tanácsokat. A mai vetélkedőt követően pedig bűnmegelőzési témájú újságot, videót és társasjátékot is készítenek majd." - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Magyar Szabolcs

, az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont munkatársa.

"Fontosnak tartjuk, hogy egy biztonságos jövőt teremtsünk, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a fiatal generáció is tisztában legyen az őt körülvevő világgal és annak veszélyeivel" - hangsúlyozta Csete Ágnes, a rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa. Ehhez asszisztáltak az IH vetélkedőjének állomásai is: KRESZ-tudásukról adhattak számot a diákok az előadóteremben, melyet a rendészeti szakközépiskola képviselői egy kereszteződéssé alakítottak át. Mellettük pedig következmények nélkül kipróbálhatta bárki, milyen hullarészegen és bedrogozva közlekedni - a részegszemüveg és a drogszemüveg torzított képén keresztül kellett a fiataloknak székek között közlekedni, megtalálni a kilincset és célba dobni pingponglabdával. A rendészeti szakközépiskola növendékei bemutatták a rendőrök egyenruhájának tartozékait és különleges kellékeit, melyeket a fiatalok is felpróbálhattak egy fotó erejéig. Hogy ezt helyesen posztolhassák ki, egy másik állomásnál a Facebook megfelelő használatáról és a biztonságos internetezésről tudhattak meg többet, valamint a bűnmegelőzés témakörében Activity-t is játszottak. Az első három helyezett csapat 20, 30 és 50 ezer forint értékű nyereményt vehetett át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.