Közélet

A doni áldozatokra emlékeznek hétfőn, a Megyeházánál

A doni áldozatokra emlékeznek hétfőn, a Megyeházánál

2015. január 8., csütörtök
A doni áldozatokra emlékeznek hétfőn, a Megyeházánál
doni_megemlekezes_2015

Január 12-én, hétfőn tartja közös megemlékezését a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal a doni katasztrófa 72. évfordulója alkalmából. A rendezvényen Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke mond beszédet.

Hazánk számára a világtörténelem egyik legszomorúbb eseménye a doni áttörés volt. A 72 évvel ezelőtti csata mintegy 150 ezer magyar áldozatot követelt. Rájuk emlékezve állíttatta a szabad emlékezés szobrát 2009 októberében Csongrád Megye Önkormányzata. Azóta hagyománnyá vált, hogy Szegeden, a megemlékezők minden év januárjában itt, Kligl Sándor szobrászművész Háború című alkotásánál, a Rákóczi téren tisztelegnek a doni hősök emléke előtt. Az idei évben az áttörés évfordulóján, január 12-én, hétfőn 15.30-tól tartja megemlékező rendezvényét a Megyeháza előtti téren a megyei önkormányzat és a kormányhivatal, ahol

Kakas Béla

, a megyei közgyűlés elnöke mond beszédet. A doni hősök emléke előtt adózik közreműködésével

Horváth István

, színész-rendező, a Genéziusz Társulat vezetője, és a Tömörkény István Gimnázium és Szakközépiskola kórusa. Az eseményt a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is koszorúzás zárja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.