Közélet

Trócsányi László: a kormány dolgozik beutazási korlátozáson

Trócsányi László: a kormány dolgozik beutazási korlátozáson

2014. december 12., péntek
Trócsányi László: a kormány dolgozik beutazási korlátozáson

A kormány tárgyalt olyan kormányzati előterjesztést, amely a jelenleg hatályos jogszabályok módosításával korlátozná a külföldi állampolgárok Magyarországra történő beutazását - közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter egy pénteken, a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszban.

A beutazási tilalom ügyében

Mesterházy Attila

MSZP-s országgyűlési képviselő, a külügyi bizottság tagja azt kérdezte, hogy készül-e "a magyar kitiltási lista". Erre

Trócsányi László

igennel felelt. A miniszter válaszában felidézte, hogy október 21-én nyújtották be az Országgyűlésnek az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Az azóta már kihirdetett törvény módosította egyebek között a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényt. A vámigazgatási bírság hatékony beszedése érdekében a jogszabály a megfizetés elmaradása esetén - a szabálysértési bírsághoz hasonlóan - lehetővé teszi a harmadik országbeli állampolgárok tekintetében a beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését. Ezzel összefüggésben a kormány tárgyalni fogja a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007-es törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet módosítását is. Mesterházy Attila azt is kérdezte a minisztertől, hogy a magyar kormány a közeljövőben tervez-e további intézkedéseket bevezetni. Ezzel kapcsolatban Trócsányi László közölte: megerősíti a miniszterelnök által december 5-én a Kossuth Rádióban elmondottakat, miszerint "Magyarország kormánya úgy fog eljárni, ahogy egy nemzeti függetlenségére büszke országnak el kell járnia".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.