Közélet

NAV: Vida Ildikó megteszi a szükséges intézkedéseket

NAV: Vida Ildikó megteszi a szükséges intézkedéseket

2014. december 9., kedd
NAV: Vida Ildikó megteszi a szükséges intézkedéseket

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke megteszi a szükséges intézkedéseket - ezt válaszolta kedden az MTI megkeresésére az adóhivatal arra a kérdésre, hogy az elnök tett-e vagy tervez-e feljelentést tenni André Goodfriend amerikai ügyvivő ellen.

Hétfőn

Orbán Viktor

miniszterelnök az Országgyűlésben

azt mondta

: az amerikai ügyvivő azt állítja, a NAV elnöke személyesen követett el korrupciót. "Ezt az állítást a magyar jogrendszer tudja értelmezni, és ezért pert kell indítani. Ez az elvárásom a NAV elnökével szemben. Ha nem indít haladéktalanul pert az amerikai ügyvivővel szemben, le fogom váltani" - közölte Orbán Viktor. Reagálásában az MSZP-s

Bárándy Gergely

arra hívta fel a figyelmet, hogy az Orbán Viktor által emlegetett pert nem lehet Magyarországon megindítani. Az egyetlen megoldás szerinte az, hogy a NAV elnöke vízumkérelmet nyújt be az Egyesült Államok nagykövetségénél.

André Goodfriend

Twitter-bejegyzésében azt írta, az Egyesült Államok és Magyarország között kiváló a jogi együttműködés, beleértve a kölcsönös jogsegélyegyezményt.

Rogán Antal

, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek viszont azt mondta: van jogi lehetőség arra, hogy a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője bíróság előtt bizonyítsa a beutazási tilalom ügyében tett állításait.

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter kedden az M1 Ma Reggel című műsorában azt mondta: ha egy magyar nagykövet nyíltan, nyilvánosan súlyos gyanúba keverné, fogalmazna meg súlyos vádat fogadó államának egy kormányzati tisztségviselőjével szemben, arra bíztatná, hogy - lemondva a diplomáciai mentességről - a fogadó ország szervei, bíróságai előtt bizonyítsa be igazát. Megjegyezte: volna rá lehetőség, hogy André Goodfriend Magyarországon, magyar bíróság előtt tárja fel bizonyítékait és védje meg álláspontját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.