Közélet

Nagycsaládosoknak gyűjtenek a Marson + FOTÓK

Nagycsaládosoknak gyűjtenek a Marson + FOTÓK

2014. december 13., szombat
Nagycsaládosoknak gyűjtenek a Marson + FOTÓK
adomanygyujtes04_gs

Karácsonyi adománygyűjtést hirdetett a Szegedi Vásár és Piac Kft., nagycsaládosok számára várják a felajánlásokat a Mars téri piac nagycsarnokában.

„Hiszem azt, hogy a társadalmi felelősségvállalásból ki kell vennie a részét, magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt. Azt is hiszem, hogy nem az adomány nagysága számít, hanem az a gesztus és az a szándék, amivel azt adják” – fogalmazott a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetői posztját betöltő, a Szeged Első Lions Klub alapítótagja,

Németh István

. Az ügyvezető azt tapasztalja, hogy az emberek igenis jók és szeretnének adni másoknak, csak esetenként nem tudják, hogy ezt miként tehetik meg. Ebben segít most a Szegedi Vásár és Piac Kft., mely a Szeged Első Lions Klub és a Rádió 88 együttműködésével hirdette meg a karácsonyi adománygyűjtést. Németh István példaként elmondta, egy Szeged melletti településen élő hetven év körüli néni egy dobozban karácsonyfadíszeket hozott, ő ezzel tudja segíteni azt, hogy másoknak szebb legyen az ünnepe. A Lions képviseletében

Nagy Sándor

elmondta, évente körülbelül tízmillió forintot gyűjtenek és osztanak szét a rászorulók között, s örömmel csatlakoztak a piac kezdeményezéséhez. A Mars téri piac kereskedői is hoztak felajánlásokat, Kotogány János egy kartonnyi, vagyis 360 tojást adott át az egyesületnek, hogy osszák szét a tagok között.

Taryné Péter Ágnes, a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesülete elnöke arról tájékoztatott, hogy változó számú, de átlagosan 200-260 családot fognak össze, és mindenkit szeretettel várnak tagjaik sorába. „Azt látjuk, hogy az ilyen akciókra sajnos egyre nagyobb szükség van. Egyre több család kerül olyan helyzetbe, hogy hiába várják karácsonykor a szeretetet, békét és boldogságot, azon aggódnak, hogy vajon lesz-e télire cipője a gyereknek, meleg kabátja, vagy éppen hogyan kerül meleg étel az asztalra karácsonykor. Köszönjük a piac vezetésének, hogy ránk gondoltak a karácsonyi adománygyűjtéskor, lesz helye a felajánlásoknak” – fogalmazott Taryné Péter Ágnes. Hozzátette, minden adománynak örülnek, a használt ruhák vagy éppen játékok örömet okoznak majd a családoknak, azt azonban hangsúlyozta az egyesületi elnök, hogy csak olyan dolgokat hozzon a lakosság, ami jó állapotú és használható. A karácsonyi adománygyűjtő akció december 23-áig tart, az adományokat minden nap 8 és 13 óra között fogadják a Mars téri piac nagycsarnokában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.