Közélet

Jobbik: a kormány minden kitiltási ügyben lépjen fel!

Jobbik: a kormány minden kitiltási ügyben lépjen fel!

2014. december 22., hétfő
Jobbik: a kormány minden kitiltási ügyben lépjen fel!

A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy valamennyi kitiltási ügyben határozottan lépjen fel.

Szávay István

, az ellenzéki párt alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány támad, bizonyítékokat és tájékoztatást követel az amerikai beutazási tilalom ügyében, ugyanakkor más, a környező országokban ellenzéki képviselőket érintő ügyekben nem tesz semmit. Példaként hozta, hogy több jobbikos politikust kitiltottak Romániából és Ukrajnából, s ezekben sem értesítést, sem segítséget nem kaptak. Megemlítette azt is, hogy nemrég az ukrán határra érve tudta meg, hogy 5 évig nem léphet be az országba, s ennek indokát sem közölték vele. Szávay István felháborítónak tartotta a Külgazdasági és Külügyminisztérium hozzáállását és azt kérte: ne csak a kormányzathoz közel állók kitiltási ügyeivel foglalkozzon. Mint mondta, "nem állapot", hogy egyenként tiltják ki azon politikusokat, akik a Kárpátalján élő magyarság lét- és jogbiztonságát tartják elsődlegesnek az ukrán válsággal összefüggésben. Jelezte azt is, hogy levélben fordult az Információs Hivatal felügyeletét ellátó Lázár Jánoshoz, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, akitől információkat vár a kitiltásokról. A jobbikos politikus kérdésre időhúzásnak minősítette az

André Goodfriend

amerikai ügyvivő diplomáciai mentességének felfüggesztésére irányuló ügyészségi kezdeményezést, megjegyezve: a szándék szerinte az, hogy "minél bonyolultabb jogi csűrcsavarásba" menjenek bele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.