Közélet

Jégvarázs Fesztivál lesz a hétvégén Szegeden

Jégvarázs Fesztivál lesz a hétvégén Szegeden

2014. december 10., szerda
Jégvarázs Fesztivál lesz a hétvégén Szegeden

Jégbe öltözik Szeged belvárosa a hétvégén; az első Jégvarázs Fesztiválon minden megtalálható lesz, ami a fagyott vízből van - mondta el a fesztivált szervező Starlight Rendezvény & Marketing Stúdió munkatársa szerdán az MTI-nek.

Kiss Balázs

kifejtette: jeges meglepetésekkel és nemzetközi jégszobrász különítménnyel várják az érdeklődőket. Lesz extrém láncfűrészes jégszobrász-show, interaktív jégfaragás, hóesés-szimulátor, amelyből akár piros hó is eshet és jeges gasztronómiai különlegességek. A Jégvarázs Fesztiválon 200 négyzetméteres, ingyen használható műjégpályát építenek a Klauzál térre, amely csütörtök délben nyitja meg a kapuit és vasárnap estig használható. A korcsolyázás szerelmesei a fesztivál koncertjeit a késő esti órákig élvezhetik a színpaddal szemben felállított, fényekkel megvilágított pályán. A négynapos programsorozat csütörtökön délután koncerttel kezdődik, majd este M. Tóth Zsolt jégszobrász és csapata látványos show-jával folytatódik. Beindul az Eszkimó Tv, amely a helyszíni eseményeket tudósítja, miközben jeges meglepetéseket kóstolhatnak a kilátogatók a jégpoharakból és jégtányérokból. Este - Szegeden először - élő koncerten lép fel a The Biebers. A hangulatot lézershow fokozza egész hétvégén. Pénteken több koncerttel várják a Szegedre látogatókat szervezők. Fellép Varga Viktor és a Hősök is, miközben jégpohárban kóstolhatja a közönség az ország legjobb pálinkáit és téli söreit. A kulináris élvezetek rajongóit többek között erdélyi medvepörkölttel, szarvaskolbásszal és autentikus cigány ételekkel várják. Az édesszájúak a Csokoládé Múzeum jóvoltából megismerkedhetnek a csokoládé-készítés fortélyaival. Szombaton a zenei programok mellett, interaktív jégszobrászaton vehetnek részt a vállalkozó kedvű kicsik és nagyok, és M. Tóth Zsolt ismét színpadra lép. Az estét karácsonyi chillout és lounge dallamok, valamint a New Level Empire játéka teszik hangulatossá. Vasárnap az Eszkimó Tv a fesztivál legjobb pillanataiból válogat adásában. A közönséget a karácsonyi kézműves csokoládégyár várja, majd a Gypo Circus zenéjére táncolhatnak a vendégek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.