Közélet

„Egymásért vagyunk!” – L.É.T. karácsony a Zápor-tónál + FOTÓK

„Egymásért vagyunk!” – L.É.T. karácsony a Zápor-tónál + FOTÓK

2014. december 19., péntek
„Egymásért vagyunk!” – L.É.T. karácsony a Zápor-tónál + FOTÓK
SZS20141219_let_karacsony_007

Evangéliumhirdetéssel, ünnepi dallamokkal, meleg teával és forralt borral várták a tarjániakat a Zápor-tóhoz a L.É.T. karácsonyi rendezvényére. Az önkéntes mozgalom kiszélesítette tevékenységét, így szombaton Odesszában, vasárnap pedig az Északi városrészben tartanak közösségi programot az advent jegyében.

A L.É.T. mozgalom az elmúlt években bebizonyította, hogy nincsenek egyedül azok sem, akik lakótelepeken élnek. Számukra egész évben színes közösségi programokat szerveznek, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az egyre inkább elidegenedő világunkban is léteznek közösségek. Nincs ez másként adventkor sem, évek óta evangéliumhirdetéssel, ünnepi műsorral várják a lakosokat. A Zápor tónál

Liszkai Tamás

atya hirdetett evangéliumot, majd a L.É.T. nyugdíjas klubjainak tagjaiból verbuválódott népdalkör lépett fel, adventi dalokat adtak elő. A szokásokhoz híven szeretetvendégség is várta a tarjániakat, szaloncukorral, továbbá meleg tea és forralt borral kínálták az embereket a hangulatos rendezvényen.

Kothencz János

, a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület alapítója elmondta, idén Odessza, valamint Rókus és Makkosháza lakosainak is karácsonyi programmal kedveskedik a L.É.T.

SZS20141219_let_karacsony_006

„Tradicionális ünnepeink kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy azt a közösségi szemléletmódot építsük, tudatosítsuk, mely szemléletmódra mindenkinek szüksége van. Civilizációs betegsége a nagyvárosoknak az elszemélytelenedés, célunk, hogy az emberi kapcsolatok építését elősegítsük, hogy közelebb hozzuk egymáshoz az embereket. Ennek a legjobb módja a személyes találkozás, amire az adventi időszak is apropót kínál” – fogalmazott Kothencz János. Az évekkel ezelőtt Tarjánban és Felsővárosban megkezdett közösségépítő munkának kézzelfogható eredményei is vannak, a L.É.T. mozgalom életre hívója elmondta, hogy klubjaik egyre nagyobb taglétszámmal működnek, ezen kívül pedig az önkéntesen száma is folyamatosan bővül, akik a jótékonysági és közösségi rendezvények szervezésében, az adománygyűjtések és osztások koordinálásában segédkeznek, továbbá az önkéntes látogatói szolgálatban is aktívan részt vesznek. „Öröm látni, hogy a lakótelepeken élők körében is egyre többen vállalnak ilyen karitatív munkát, az erre való fogékonyság pedig jelzi, hogy a munkánknak igenis van értelme és foganatja” – mondta Kothencz János, aki szerint a karácsony a Megváltó születésén túl azt is jelenti, hogy bennünk is újraszülethet a felismerés, hogy egymás ajándékai vagyunk. Kothencz hangsúlyozta, a L.É.T. mozgalom üzenete, hogy azok vagyunk, akikért kiállunk, s arra, hogy embertársainkért kiálljunk, igenis nagy szükség van karácsonykor is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.