Közélet

A 100 ezredik látogatót köszöntötték a fáraó-kiállításon

A 100 ezredik látogatót köszöntötték a fáraó-kiállításon

2014. december 2., kedd
A 100 ezredik látogatót köszöntötték a fáraó-kiállításon
100000._latogato_kf04

December 30-áig látogatható A fáraók Egyiptoma című tárlat mindhárom múzeumi épületben, mely minden idők legnépszerűbb szegedi kiállítása.

A 2012-es Munkácsy-tárlat ötvenezres látogatórekordját nem pusztán túlszárnyalta, hanem megduplázta A fáraók Egyiptoma című kiállítás, melyet már százezren tekintettek meg. Egy Budapestről érkezett házaspár,

Ivády Réka

és

Kapros József

múzeumi ajándékcsomagot vehetett át

Botka László

polgármestertől. „Sajnos nem túl gyakran járunk Szegeden, de itt éltem tizenöt évet gyerekkoromban, nagyon szeretem ezt a várost. Akármikor jövünk, mindig ellátogatunk a múzeumba is, gyönyörű maga az épület és csodálatosak a kiállítások is” – nyilaktozta portálunknak Ivády Réka, akinek az édesapja a gyermekklinikán dolgozott, innen is a városhoz való kötődés. A házaspárt nagyon meglepte, hogy 100 ezredik látogatóként köszöntötték őket, de nagyon örültek a múzeum ajándékcsomagjának, mely természetesen az ókori Egyiptomhoz kapcsolódó albumot, a kiállítás katalógusát, papirusztekercset is tartalmazott többek között.

100000._latogato_kf01

„Ez egy sok komponensből összeálló kiállítás, a három helyszín révén egy körsétára invitáljuk a látogatókat, a főépület előtti szoborpár is figyelemfelhívó, azok is észreveszik, akik nem biztos, hogy a múzeum kiállításai iránt érdeklődnek. A médiakommunikációnk is jó volt,

Medgyesi Konstantin

kollégám kiváló munkája nélkül nem biztos, hogy ennyien ellátogattak volna hozzánk” – sorolta

Fogas Ottó

múzeumigazgató, mi minden járult hozzá a fáraó-kiállítás példa nélküli sikeréhez. Hangsúlyozta, nem csak a múzeum, hanem Szeged város sikere is, hogy ennyi látogatók van. Fogas Ottó hozzátette, a szegediek figyelmét sikerült a Kass Galériára és a Fekete házra is ráirányítani, előbbi helyszínen is mintegy 30 ezer látogató fordult meg, ami egyéni rekord a Kass Galéria történetében. „A százezer látogató egy új rekord a Móra-múzeum életében, a két évvel ezelőtti Munkácsy-tárlat látogatószáma haladta meg az ötvenezret, ezt sikerült most megduplázni” – jelentette ki Botka László polgármester a százezredik látogató köszöntésekor. A városvezető kiemelte, nem pusztán szegedi rekordról van szó, hanem az országban is egyedülálló, hogy egy vidéki közgyűjtemény kiállítását százezren megtekintik. Botka gratulált a múzeum munkatársainak is, s elmondta, hogy az az újszerű felfogás, amit a múzeum képvisel az elmúlt években, így például a különleges installációk, a különböző akciók, interaktív tárlatok és falsh mobok egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy nemcsak Szegedről, hanem akár a fővárosból és külföldről is érkeznek látogatók a megyeszékhely múzeumába. „Abban bízunk, hogy ez a tendencia folytatódik és a következő esztendőkben a bővülő, gyarapodó idegenforgalomnak is meghatározó része lesz a szegedi kultúrpalota” – tette hozzá a városvezető.

100000._latogato_kf03

A nagy sikerre való tekintettel karácsony után, december 27-én ismét kitárják kapuikat a múzeumi épületek, így egészen december 30-áig megtekinthető A fáraók Egyiptoma című tárlat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.