Közélet

Polgármester- és képviselőjelöltekre is szavaznak a megismételt választáson Bakson

Polgármester- és képviselőjelöltekre is szavaznak a megismételt választáson Bakson

2014. november 5., szerda
Polgármester- és képviselőjelöltekre is szavaznak a megismételt választáson Bakson

Polgármester- és képviselőjelöltekre, valamint a megyei közgyűlési listákra is szavaznak a megismételt választáson a Csongrád megyei Bakson vasárnap.

A területi választási bizottság a kisteleki járáshoz tartozó kétezer lakosú községben azért semmisítette meg a voksolás eredményét, mert a községben működő mindkét szavazókörben a szavazatszámláló bizottságok tagjai egyhangúan döntöttek arról, hogy az emberek személyazonosságuk igazolása nélkül is voksolhatnak, tekintettel arra, hogy a település lakosai ismerik egymást. Az önkormányzat honlapján nyilvánosságra hozott szavazólapminták alapján a baksiak két független jelölt közül választhatnak polgármester:

Búza Zsolt

, a község jelenlegi vezetője és

Mihályné Tóth Margit

képviselő indul a posztért. A képviselő-testület hat helyére – az októberi 17 helyett – tizenöten pályáznak, a Fidesz-KDNP két jelöltje kivételével valamennyien függetlenek. Megyei területi listát hét párt, pártszövetség, illetve egyesület állított Csongrádban. Mivel a területi választási bizottság a Bakson feltárt szabálytalanságok miatt nem állapíthatta meg a megyei önkormányzati választás eredményét eddig a Csongrád megyei közgyűlés sem alakulhatott meg. A baksi szavazás azonban várhatóan nem változtat a testület összetételén: a Fidesz-KDNP tizenegy, az MSZP öt, a Jobbik pedig négy képviselőt delegál a testületbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.