Közélet

Koreai-magyar oktatási megállapodás ösztöndíjasokról

Koreai-magyar oktatási megállapodás ösztöndíjasokról

2014. november 28., péntek
Koreai-magyar oktatási megállapodás ösztöndíjasokról

Koreai diákok magyarországi tanulmányairól szóló oktatási megállapodást írt alá Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Szöulban Hvang Vu Jével, a Koreai Köztársaság miniszterelnök-helyettesével - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

A megállapodás szerint Magyarország száz ösztöndíjat ajánl fel évente a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram keretében dél-koreai hallgatók részére, magyarországi tanulmányok folytatására 2015 és 2017 között. Az ösztöndíj keretében 40 dél-koreai hallgató vehet részt képzésben az üzleti tanulmányok és gazdaságtan, a természettudományok, mérnöki tudományok, agrártudományok, információs technológia, a turizmus, sport és zene területén - tudatták. Szintén 40 dél-koreai hallgató a művészetek, a zene, az üzleti tanulmányok és gazdaságtan, a természettudományok, nemzetközi kapcsolatok, agrártudományok, mérnöki tudományok, információs technológia, a sport és a turizmus területein szerezhet Magyarországon végzettséget. Az ösztöndíj kiterjed a PhD-képzésre is: 15 hallgató végezhet doktori tanulmányokat, s kutathat bármely érdeklődési területen. A megállapodás továbbá összesen évi 60 hónapnyi keretben részképzésre és nyári továbbképzésre is biztosít lehetőséget Magyarországon, emellett ösztönzi a kutatók és oktatók cseréjét, erősítve ezzel a két ország gazdasági kapcsolatait is - közölte az Emmi.

Balog Zoltán

a hivatalos látogatáson a Koreai Köztársaságban tartózkodó

Orbán Viktor

miniszterelnök delegációjának tagja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.