Közélet

Gyerekek nyitották meg a Szőregi úti Szeged Nova áruházat + FOTÓK

Gyerekek nyitották meg a Szőregi úti Szeged Nova áruházat + FOTÓK

2014. november 12., szerda
Gyerekek nyitották meg a Szőregi úti Szeged Nova áruházat + FOTÓK
cba_nova_megnyito28_gs

Szerdán nyitotta meg kapuit az újszegedi Szeged Nova áruház. A komplexum közel 12 ezer négyzetméteren saját pékséggel, étteremmel, húsüzemmel és borpiaccal várja vásárlóit.

Az üzletet megnyitó

Botka László

polgármester,

Baldauf László

CBA-elnök és

Kis Attila

ügyvezető nevében egy-egy kisgyerek lépett a színpadra. Az ügyvezető szerint ezzel kívánták érzékeltetni: egy igényes, barátságos áruházat szerettek volna kialakítani, amely olyan szerethető, mint egy gyermek. Az új komplexum 12 ezer négyzetméteres alapterületen várja a vásárlókat, a kocsival érkezők pedig egy 400 férőhelyes mélygarázsban parkolhatnak le. Az ügyvezető nevében a kis

Majer Petra

köszöntötte az egybegyűlteket, majd a polgármester szavait

Rea Alex

tolmácsolta a közönségnek. Botka ifjú "magyar hangja" szerint az újszegediek régóta vágynak már egy bevásárlóközpontra, a komplexum pedig minden vásárlói igényt kielégíthet. Ráadásul a beruházás 300 embernek ad munkát - tette hozzá. Baldauf László nevében

Szabó Dominik

úgy nyilatkozott: szeretnék, hogy a Szeged Nova a legsikeresebb kereskedelmi központja legyen a városnak. Az áruház szerda délután 14 órától várja a vásárlókat.

Tiltakozásokkal tarkított előzmények

Az egykori Árpád Nevelőotthon területét a 2012. decemberi közgyűlésen minősítették át kisvárosias lakózónára, ami elhárította az akadályokat a terület értékesítése előtt. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a város értékesíteni fogja a közel 450 milliót érő ingatlant,

a Borostyán utcai lakók tiltakoztak

, nyugodt, csendes környezetüket féltették a megnövekvő forgalom miatt, míg mások örültek a beruházásnak, mondván, hogy egyetlen nagy alapterületű, igazán széles választékkal rendelkező üzlet sincs Újszegeden és Szőregen.

Egy 2013-as lakossági fórumon

az is felmerült, hogy esetleg posta és bank is nyithat az új bevásárlóközpontban, akkor a CBA-t képviselő

Lekeny György

arról beszélt, hogy nem igazán bevásárlóközpontot szeretnénk létrehozni, inkább egy nagyméretű élelmiszer-áruházat és annak olyan kiegészítő funkcióit, mint melegkonyha, posta, bank, tisztító, cipészet. Végül többek között drogéria, újságos, édességbolt, pizzéria, ajándékbolt és pénzváltó várja a vásárlókat a CBA mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.