Közélet

Fidesz-KDNP: A berlini fal ledöntése az európai népek szabadságszeretetére emlékeztet

Fidesz-KDNP: A berlini fal ledöntése az európai népek szabadságszeretetére emlékeztet

2014. november 12., szerda
Fidesz-KDNP: A berlini fal ledöntése az európai népek szabadságszeretetére emlékeztet

A berlini fal ledöntése és az 1989-1990-es rendszerváltoztatások Közép-Európában a szabadságra, az európai szolidaritásra és az egymás iránti tiszteletre emlékeztetnek mindannyiunkat - áll a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleményében.

Az Európai Parlament ma plenáris ülés keretében emlékezett meg a berlini fal ledöntéséről, amelynek alkalmából a magyar kormánypártok EP frakciója a következő közleményt adta ki:

A 25 évvel ezelőtti rendszerváltoztató mozgalmak felszabadították az addig szovjet megszállás alatt működtetett totalitárius rezsimekben elő embereket. A diktatúrák vége megnyitotta a lehetőséget, hogy ezek a népek a szabadságot, az önállóságot, az európai utat válasszák. Magyarország - a felszabadult országok közül elsőként - a demokratikus értékek, az európai integráció mellett tette le a voksát. Míg a magyarok szabadságszeretete 1956-ban véres megtorláshoz, 1989-ben egy nehéz, de békés átalakulási folyamathoz vezetett. 25 évvel a berlini fal ledöntése után is meggyőződésünk, hogy a közösen választott út helyes volt, az európai országok pedig továbbra is egy olyan közösségben képzelik el jövőjüket, melynek alapja a szabadság és az egymás iránti tisztelet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.