Közélet

A valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt szavazások eredményeit

A valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt szavazások eredményeit

2014. november 9., vasárnap
A valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt szavazások eredményeit

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán, a valasztas.hu-n vasárnap este közzéteszik a megismételt önkormányzati szavazások eredményét.

Vasárnap az ország 11 településén, 56 szavazókörben kell megismételt szavazást tartani. A szavazókörök reggel 6 és este 7 óra között tartanak nyitva, és fogadják a voksolásra jogosult 42 ezer választópolgárt. A szavazókörök zárását követően a szavazatszámláló bizottság összeszámlálja az urnákban lévő szavazólapokat, és a szavazatszámlálás eredményéről jegyzőkönyvet állítanak ki, illetve tájékoztatják a helyi választási irodát az eredményről. A helyi választási irodák munkatársai pedig, ahogyan négy héttel ezelőtt is, rögzítik ezeket az adatokat a Nemzeti Választási Rendszerben, amelynek adatai szavazóköri bontásban is megjelennek az NVI internetes tájékoztató oldalán, a

valasztas.hu-n

. A megismételt szavazásokat követően a választás települési szintű eredményeit a helyi választási bizottságok állapítják meg a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján, várhatóan hétfőn.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.