Közélet

A mezei pocok elleni védekezésre figyelmeztet a kormányhivatal

A mezei pocok elleni védekezésre figyelmeztet a kormányhivatal

2014. november 3., hétfő
A mezei pocok elleni védekezésre figyelmeztet a kormányhivatal
mezei_pocok

Az idei évben Magyarország déli és középső területein a mezei pocok népesség nyár eleji nagymértékű felszaporodása tetemes gazdasági kárt okozott egyes mezőgazdasági területeken.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal felhívja a földhasználók és a termelők figyelmét, hogy a 43/2010. (IV.23.) FVM rendeletben foglaltak szerint kötelesek védekezni a mezei pocok és egyéb nagy kártételi veszélyt jelentő károsítók ellen. Az engedélyező hatóság (NÉBIH) a növényvédelmi szükséghelyzetre tekintettel hozzájárul a Redentin 75 RB rágcsálóirtó szer szükséghelyzeti forgalomba hozatali és felhasználási engedélyéhez. A készítmény Csongrád megyében kizárólag mezőgazdasági földhasználók számára szántóföldi, kertészeti kultúrájú területeken, mezőgazdaságilag nem művelt területeken és ruderáliákon használható fel mezei pocok elleni védekezésre, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatóságán (6800 Hódmezővásárhely Rárósi út 110.) történő előzetes regisztrációval. A készítményt a regisztrált termelők 2014. november 1-től 2015. február 28-ig terjedő időszakban használhatják fel a

mellékelt engedélyokirat

szerint. A regisztrációhoz szükséges adatlap az engedélyokirat mellékletét képezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.