Közélet

145 éves banki tapasztalatával vállal garanciát pénzére az Oberbank

145 éves banki tapasztalatával vállal garanciát pénzére az Oberbank

2014. november 6., csütörtök
145 éves banki tapasztalatával vállal garanciát pénzére az Oberbank
oberbank14_gs

Körtvélyesiné Rácz Anitával, az Oberbank ügyfélmenedzserével a pénzintézet aktuális ajánlatairól és pénzügyi kérdésekről beszélgettünk.

- Mivel érvelne az Oberbanknál történő betét elhelyezése mellett?

- A legfontosabb érv az Oberbank Ag Magyarországi Fióktelepénél történő betételhelyezés mellett a biztonság. Bankunk több mint 140 éve működő, független, stabil kereskedelmi bank. Az osztrák Oberbank AG Magyarország fióktelepe a betétbiztosításra és a befektetők kártalanítására vonatkozó osztrák rendelkezések hatálya alá tartozik, azaz a nálunk elhelyezett betétekre az osztrák betétbiztosítás szabályai vonatkoznak.

- Milyen betéti termékeket tud ajánlani az ügyfelek részére?

- Lakossági Ügyfeleink körében nagyon népszerűek a takarékszámláink. Ezen számlákra befizetett pénzre lekötés nélküli, látra szólóan is kiemelkedő kamatot tudunk biztosítani. Tehát, ha nem tudja a befektetni szándékozó, hogy pontosan mennyi ideig tudja a pénzét befektetni, de a fix határidejű lekötésekhez hasonló szintű kamatot szeretne kapni, akkor az Oberbank takarékszámlák rendkívül vonzó lehetőséget nyújtanak. Fix futamidejű és fix kamatozású forint betételhelyezés esetén a TOP betétünket ajánlanám a lakosság figyelmébe, ezen betétek futamideje 3, 6, 9, 12, 18 hónapos lehet, a leköthető minimális összeg pedig százezer forint. Jelenleg például a három hónapos futamidejű betétre 1,4% kamatot (EBKM 1,4%) 18 hónapos futamidejű betétre pedig 2,2%-os kamatot (EBKM 2,19 %) tudunk ajánlani, melyek akár folyamatos lekötésre is elhelyezhetőek, azaz lejártakor automatikusan meghosszabbodnak az aktuális betétkötési kamatlábbal. Ezek a kamatok nem akciós jellegűek, új és régi ügyfeleinknek folyamatos lekötésnél is ezt adjuk, és így rendkívül attraktív ajánlatnak minősíthetőek. A vállalati ügyfelek részére a lekötött betéti termékeinket ajánljuk, 25 millió forint felett pedig egyedi ajánlatot tudunk ügyfeleink részére nyújtani.

- Milyen szolgáltatásukra hívná még fel a figyelmet?

– Tekintettel arra, hogy devizagazdálkodásunk alapvetően anyabanki forrásokra támaszkodik, a forrásköltségeink alacsonyabbak, és ezt az árelőnyt igyekszünk továbbadni ügyfeleinknek, ami kedvező árfolyamokat eredményez.

Oberbank Szeged

6720 Szeged, Klauzál tér 2 Tel.: 62 620-313 www.oberbank.hu

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.