Közélet

Tápéi modellező építette újjá a Szőke Tiszát + FOTÓK

Tápéi modellező építette újjá a Szőke Tiszát + FOTÓK

2014. október 20., hétfő
Tápéi modellező építette újjá a Szőke Tiszát + FOTÓK
szoke_tisza_modell05_KF

Egy szegedi modellező műhelyében éledt fel a Szőke Tisza: a legendás szegedi gőzös kicsinyített mását már vízre is bocsátottuk, hamarosan saját hajtásból is közlekedni tud majd.

Kicsi, polisztirol, de legalább a miénk - a tápéi

Balog Róbert

műhelyében elkészítette a Szőke Tisza kicsinyített, de arányos mását. A valaha

szebb napokat is megélt gőzös

93 centi hosszú, 17-19 centiméter széles modelljét a Zoltán Közhasznú Alapítvány látványterve alapján álmodta újra. "Három évvel ezelőtt egy helikopter modelljét kaptam a páromtól, azóta a hobbimmá vált" - árulta el a SZEGEDma.hu munkatársának

Balog Róbert.

A Szőke Tisza tervezésébe akkor fogott bele, amikor a híradásokban megjelent, hogy az eredetit bontani kezdik - szegediként fontosnak érezte, hogy a maga módján emléket hagyjon a nagy múltú gőzösről. Nem csak hajókkal foglalkozik, házában autókat és három repülőt is megmutatott kollégánknak. Egyelőre csak a hajó vázával foglalkozott, de már az alkatrészek is megvannak hozzá, hogy távirányítással működtethetővé válhasson. A hátsó kertben vízre is bocsátottuk a gőzöst, amely úszóképesség tekintetében semmiképp nem vall szégyent a fénykorában működő, kétkéményes elődjétől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.