Közélet

Szombaton dönthetnek Botka parlamenti mandátumáról

Szombaton dönthetnek Botka parlamenti mandátumáról

2014. október 13., hétfő
Szombaton dönthetnek Botka parlamenti mandátumáról
Mesterházy Attila; Botka László

Szombaton ülésezik az MSZP országos választmánya, testület tagjai elkezdik az idei három választás értékelését - közölte az MSZP elnöke hétfőn Budapesten újságírókkal. Ekkor dőlhet el az is, hogy ki töltse be az összeférhetetlenség miatt megüresedő Botka László parlamenti mandátumát.

Tóbiás József

elmondta azt is, hogy választmány dönthet arról, hogy ki töltse be az összeférhetetlenség miatt megüresedő

Botka László

parlamenti mandátumát. A baloldali pártok szegedi polgármesterjelöltjét 58,22 százalékkal választották újra a csongrádi megyeszékhelyen a szavazatok 100 százalékának összesítése után.

Kövér László

házelnök a hétfői plenáris ülés elején arról tájékoztatott, hogy az MSZP-s Botka László bejelentette, az országgyűlési törvény értelmében összeférhetetlenség áll fenn vele szemben. Ennek megszüntetéséig nem gyakorolhatja képviselői jogait, díjazásban nem részesülhet. A parlamenti képviselőnek 30 napja van az összeférhetetlenségi ok megszüntetésére - ismertette az Országgyűlés elnöke. Sajtóhírek szerint Botka László mandátumát

Gőgös Zoltán

, az MSZP elnökhelyettese, a párt agrárpolitikusa kaphatja meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.