Közélet

Megemelte a minőségi szőlő átvételi árát a Tokaj Kereskedőház Zrt.

Megemelte a minőségi szőlő átvételi árát a Tokaj Kereskedőház Zrt.

2014. október 10., péntek
Megemelte a minőségi szőlő átvételi árát a Tokaj Kereskedőház Zrt.

Megemelte a minőségi szőlő átvételi árát a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék legnagyobb szőlőfelvásárlója és feldolgozója, a kizárólag állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház Zrt., a cég a termelőknek akár 50-60 forinttal is többet fizet a szőlő kilójáért - tájékoztatta a társaság az MTI-t pénteken.

A cég közlése szerint október 9-től az egészséges szőlő felvásárlási árát kilogrammonként 80-120 forintról 140-170 forintra emelték fel, a mustfoktól függően. A közlemény kitér arra, hogy a Tokaj Kereskedőház vezetése azért döntött úgy, hogy az idén bevezetett differenciált árrendszer alapelveinek fenntartása mellett, a minőségi szempontokat követve megemeli a felvásárlási árakat, mert ezzel egyszerre ösztönzi a termelőket a jó minőségű szőlő válogatására és beszállítására, valamint tartja magát a korábban megfogalmazott minőségi elvárásokhoz. A szüret a történelmi borvidéken egyébként hagyományosan a sárgamuskotályos szedésével indult szeptember közepén. Október 3-án kezdődött el a furmint, a hárslevelű, a zéta, a kabar és a kövérszőlő fajták felvásárlása. A differenciált árrendszernek és az október 9-étől érvényes áremelésnek köszönhetően a termésüket gondosan szelektáló, minőségi alapanyag előállítására képes gazdálkodók idén a minőségi kategóriákban átlagosan 25-50 százalékkal magasabb átvételi árakat érhetnek el a tavalyi szürethez képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.