Közélet

Madridban mutatkoztak be a hungarikumok

Madridban mutatkoztak be a hungarikumok

2014. október 21., kedd
Madridban mutatkoztak be a hungarikumok

Magyar élelmiszeripari termékekkel, minőségi borokkal, valamint a kalocsai népművészeti hagyományokkal, a halasi csipkével, a Puskás örökség egyedi relikviáival és Magyarország turisztikai kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók a Magyar gasztronómiai napokon Madridban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel kedden.

Az eseményt a Földművelésügyi Minisztérium, Magyarország Madridi Nagykövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. közösen szervezte. A közlemény idézi

Szakáli István Loránd

agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkárt, aki az esemény hivatalos megnyitóján méltatta a két népet összekötő számos dolog közül a kitűnő konyhát, a jó borokat és a hagyományos vendégszeretet. A hungarikumokról szólva kiemelte

Puskás Ferenc

világszerte elismert életművét, aki kilenc évig futballozott a Real Madrid 10-eseként. Annak ellenére, hogy Spanyolország jelentős sertéshús-exportőr, minőségi sertéshúst importál Magyarországról. A szürke ibériai félvadsertésnek (pata negra) - amiből a híres sonkafajta, a Jamon Iberico készül - létezik egy magyarországi rokona: a mangalica. Még a legkényesebb spanyol sonka ínyencek is elismerik a magyar mangalica sertésből készült termék minőségét - hangsúlyozta Szakáli István Loránd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.