Közélet

Lázár: különleges a hódmezővásárhelyi közgyűlés tagjainak felelőssége

Lázár: különleges a hódmezővásárhelyi közgyűlés tagjainak felelőssége

2014. október 23., csütörtök
Lázár: különleges a hódmezővásárhelyi közgyűlés tagjainak felelőssége

Különleges felelősség kötelezi a hódmezővásárhelyi közgyűlés tagjait - jelentette ki Lázár János csütörtökön az alföldi városban a testület alakuló ülésén.

Hódmezővásárhelynek nagy a híre az országban, és mindenki azt lesi, a választók huszonöt év alatt fölépült bizalma meddig tart – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, utalva arra, hogy a városnak a rendszerváltás óta jobboldali a vezetése. A hódmezővásárhelyi képviselő-testület abba a helyzetbe került, hogy soha nem hibázhat. Akkora a felelősség, a tekintély és a bizalom, hogy minden döntés különleges megfontoltságot és körültekintést igényel – hangsúlyozta a politikus beszédében, melyet utólag jutattak el az MTI-hez.

Lázár János

köszönetet mondott a hódmezővásárhelyeiknek azért a bizalomért, mellyel kitüntették a Fidesz-KDNP-t, Almási István polgármestert és a képviselőket. A miniszter kifejtette, a választok között sokan vannak, aki huszonöt éve úgy látják, az az irány, melyet a hódmezővásárhelyi rendszerváltókból, "a kommunizmus örökségét lebontókból" álló képviselő-testület követ, támogatásra méltó. A miniszter rámutatott, a helyhatósági választásokon elért siker "nem egy nap szerencséje", nem véletlen, hanem huszonöt év szívós küzdelmének elismerése. Kevés olyan város van az országban, ahol egy politikai család ennyi ideje képes megtartani a választók bizalmát - tette hozzá. Lázár János úgy fogalmazott, az október 12-i választás legnagyobb eredménye ezért nem is a győzelem, hanem a bizalom, amellyel a választók a közügyek gyakorlását, a saját érdekükben föllépés lehetőségét a képviselők kezébe helyezték. Ebben a városban valóban sok minden, majdnem minden sikerülhet - mondta a települést korábban tíz esztendőn át polgármesterként irányító politikus, aki szerint ehhez a vásárhelyieknek maguk mögött kell hagyniuk a kishitűséget és kisebbrendűséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.