Közélet

Zenés program és versfelolvasás a makkosházi családi napon + FOTÓK

Zenés program és versfelolvasás a makkosházi családi napon + FOTÓK

2014. szeptember 14., vasárnap
Zenés program és versfelolvasás a makkosházi családi napon + FOTÓK
csaladi_nap_garzo_mark02_gs

Saját verseivel és zenéivel várta az érdeklődőket a családi napján a Vértónál Garzó Márk, a 8-as körzet Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület támogatásával induló képviselőjelöltje.

Többféle süteményt és pogácsát, illetve kávét is elfogyaszthattak azok, akik kilátogattak szeptember 13-án megrendezett családi napra a Vértón.

Garzó Márk

önkormányzati képviselőjelölt előadta saját maga szerzett zenéit és verseit, amit a jelenlévők nagy tapssal jutalmaztak. A hangulat fesztelen volt, mindenki evett-ivott és nagy beszélgetések alakultak ki, aminek a 8-as körzet képviselőjelöltje örült, hiszen részben ez volt a lényege a programnak. A kötetlen programok után a képviselőjelölt megragadta az alkalmat, hogy szóljon pár szót a jelenlévőkhöz. Beszédét két tanulságos történettel indította, amelyek a hitről és a küzdeni tudásról szóltak. Az első,

Ludwig Van Beethoven

születéséről és sanyarú gyerekkoráról szolt, a másik pedig egy számára nagyon fontos személyről, a nagymamájáról, akit példaképének tekint. „A másik történet egy idős házaspár kései gyermekéről szól. A lányka a háború utáni nagy szegénységbe született. Szüleinek keményen, s igazságszeretetük miatt, még keményebben kellett dolgozniuk, hogy tisztességben nevelhessék fel utódaikat. A lányka felcseperedett és kitartásának hála, saját lakást szerzett és életük végéig segítette tisztességben megőszült szüleit. Családot alapított. Kizárólag önön belső erejének köszönhetett mindent, amit elért. Ennek az erőnek köszönheti, hogy elérte, amire vágyott, művész lett. Ennek köszönheti leánya mindenki számára példamutató és erkölcsös magatartását, és én ennek az erőnek köszönhetem azt, aki ma vagyok.

Tóbiás Kláráról

beszéltem, az oroszlános szökőkút alkotójáról, a nagymamámról” – mondta Garzó Márk. A történeteket azért osztotta meg az emberekkel, hogy szemléltesse, mindig van remény és, hogy megmutassa, érdemes hinni. Mint elmondta, tudja, hogy számtalanszor csalódtak az emberek a politikában, de arra kéri őket, hogy adjanak neki egy esélyt, ő nem fog visszaélni vele. Hozzátette: „sosem a pártra kell szavazni! Mindig az egyénre, de legfőképpen arra az értékrendre, ami az egyén mögött áll. A mai tudatban a politikus szó egyet jelent a haszonlesővel és az önző csalóval. Én, ahogy

Kothencz János

polgármesterjelölt sem, nem sorolom magam ezek közé” – fogalmazott.

csaladi_nap_garzo_mark05_gs

Az egyik makkosházi lakos szerint eljött az idő, az emberek most változtathatnak az életükön. Mindenkit arra bíztatott, hogy az október 12-ei önkormányzati választásokon menjen el szavazni és a voksát adja le Garzó Márk képviselőjelöltre és Kothencz János polgármesterjelöltre. „Garzó Márk a mi körzetünkben képviselőjelölt, nagyon meg vagyunk vele elégedve, hihetetlenül szorgalmas, lelkes és segítőkész. Az eddigi életem során – pedig már nyugdíjas vagyok – nem is találkoztam ilyen fiatalemberrel. Nagyon szeretnénk, hogy győzzön. Ilyen emberre van szükségünk! Ez az összejövetel is jó, összehozza az embereket, amire szükség van a kerületben” – mondta. A 8-as körzet, Makkosháza Fidesz-KDNP-L.É.T. által támogatott képviselőjelöltje a programját is ismertette. Elmondta, mindent megtesz azért, hogy a közbiztonság helyreálljon, a közös költség csökkenjen a panelházakra felszerelt napelemek segítségével, több közösségi program legyen a körzetben, állandó nyugdíjas- és ifjúságiklubok létesüljenek és a közvilágítás is megfelelően helyre legyen állítva ott, ahol szükséges. „Nem ígérem, hanem garantálom, hogyha megtisztelnek bizalmukkal, kéthetente ingyenes jogi tanácsadásban részesülnek majd, és jómagam is tartok fogadóórákat” – közölte Garzó Márk. A családi napon részt vett

Lajos István

, a jelölt egyik volt tanára is, aki elmondta, már a gimnáziumi évei alatt látszott, hogy Garzó Márk nem szokványos fiatal, nagyon nyitott volt minden komoly, szép dologra. „Mindig a szívén viselte az országunknak, a nemzetünknek a sorsát. Örömmel értesültem róla, hogy mire készül a lakókörzetben” – mondta a tanár. Garzó Márk örült, hogy az időjárás is kitartott mellettük, így meg tudták rendezni a családi napot és, hogy ismét elbeszélgethetett a lakótelepi emberekkel. „Kötetlen programot terveztem. Azt kértem a választópolgároktól, hogy adjanak egy esélyt arra, hogy megbeszéljük a dolgokat, hallgassák meg a programomat, de mindenekelőtt, érezzük jól magunkat. Szerencsére sikerült is összehozni” – felelte kérdésünk a képviselőjelölt.

Jójárt Dániel

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.