Közélet

Újabb százötven településen vezetik be a bűnmegelőzési mintaprogramot

Újabb százötven településen vezetik be a bűnmegelőzési mintaprogramot

2014. szeptember 20., szombat
Újabb százötven településen vezetik be a bűnmegelőzési mintaprogramot

Újabb százötven településen vezetik be a rendőrség, a polgárőrség és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közös bűnmegelőzési mintaprogramját - jelentette be Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a programot elindító rendezvényen szombaton Budapesten.

A programot 100x100 biztonságról 250x100 biztonságra nevezik át, utalva arra, hogy 250 településen vezetik be, teljes biztonságra törekedve. A mintaprogram célja ugyanakkor 2013. márciusi indulása óta nem változott: javítani kell a lakosság szubjektív biztonságérzetét és csökkenteni kell a jogsértések számát. A programhoz szeptembertől négy fővárosi kerület, 31 város és 115 község csatlakozott.

Tasnádi László

, a Belügyminisztérium államtitkára a konferencián elmondott beszédében azt hangsúlyozta, hogy a polgárőrség munkájában a rendőrséggel kialakított együttműködés az egyik legfontosabb, ennek volt mintapéldája a 100x100 elnevezésű mintaprogram, amely jó gyakorlatnak minősült. Hozzátette: a kormány támogatja a programot, és a polgárőrség idén további 200 millió forintot kap.

Papp Károly

altábornagy, országos rendőrfőkapitány a rendezvényen azt mondta, kétségekkel és kérdőjelekkel indult el a program, de több regionális fórum után látszott: "telitalálat" volt, és folytatni kell. Fontosnak nevezte, hogy a rendőrség az önkormányzatok álláspontját is figyelembe veszi, és hangsúlyozta: a települések egyedi helyzetére egyedi válaszokat kell adni és közösen kell kidolgozni a programokat - mondta. A 250x100 program 2015 végéig tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.