Közélet

Tanévnyitó a Ságvárinál: "Legyenek büszkék arra, hogy ságvárisok!" + FOTÓK

Tanévnyitó a Ságvárinál: "Legyenek büszkék arra, hogy ságvárisok!" + FOTÓK

2014. szeptember 1., hétfő
Tanévnyitó a Ságvárinál: "Legyenek büszkék arra, hogy ságvárisok!" + FOTÓK
tanevnyito_sagvari02_gs

A Ságvári-gimnázium tanulói műsoros jubileumi évnyitóval köszöntötték a 2014/2015-ös tanévet. A hatvan évre visszatekintő iskola hétfői ünnepségén az egyetem részéről Homoki-Nagy Mária köszöntötte a diákokat a TIK-ben.

A hatvan éve indult SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium akkor érhet meg még több sikeres évet, ha a tanárok elhiszik, olyan tudtást adnak át diákjaiknak, aminek jövője van - köszöntötte

Homoki-Nagy Mária

professzor asszony az intézmény oktatóit és elsőéves tanulóit a hétfői tanévnyitón. A Szegedi Tudományegyetem volt oktatási rektorhelyettese személyes emlékekkel kötődik a gyakorló középiskolához, ezért is osztotta meg a hallgatósággal tapasztalatait és jókívánságait. Mint fogalmazott, a gimnáziumi évek alatt a tanulók talán nem is fogják fel, mennyi bölcsességet kapnak tanáraiktól az órákon és azokon kívül, viszont felnőtt fejjel rájönnek majd, a helyes útra egyengették őket a mentorok. Ünnepi beszédében ezt az odaadást megköszönte a Ságvári-gimnázium jelenlegi és volt oktatóinak, akik nélkül sem a gyakorló, sem pedig az SZTE nem működhetne.

Dobi János

igazgató nem csupán kollégáinak, hanem a diákoknak és azok szüleinek is megköszönte, hogy az 1954-ben alapított iskola ma is az egyik legeredményesebb Szegeden. Úgy szólt, az iskolát a jövő reménységeiért alapították, ami akkor teljesíti küldetését, ha olyan felnőtteket nevel ki, akik képesek az önálló gondolkodásra. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy a gimnázium a tavalyi évben 4,27-es tanulmányi átlaggal, továbbá 4,43-as érettségi átlaggal zárta a tanévet. "Legyenek büszkék arra, hogy ságvárisok!" - üdvözölte és buzdította a gólyákat. A köszöntőbeszédeket követően a Ságvári-emlékérmek kiosztása következett. At 1993-ban alapított díj azoknak az egykori diákoknak jár, akik a kutúra, az oktatás vagy a sport területén öregbítették az iskola hírnevét. Idén ezt

Kozma Róbert

, a Memphisi Egyetemen agykutató intézetének vezetője, valamint

Iván László

, az SZTE-ÁOK fül-, orr-, gégészeti klinika docense vehette át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.