Közélet

Olajbányász tér: A hamis csomagolás és ami mögötte van

Olajbányász tér: A hamis csomagolás és ami mögötte van

2014. szeptember 24., szerda
Olajbányász tér: A hamis csomagolás és ami mögötte van
pagerne01_gs

„Bár az Olajbányász tér kialakítása igen tetszetős, azonban a környező utcákkal, épületekkel számos probléma adódik” – fejtette ki Páger Béláné, a 13-as körzet képviselőjelöltje, aki szerint a tér kettőssége újabb bizonyíték a szegedi problémák tüneti kezelésére.

„A hármas és négyes számú villamosjáratok végállomása itt található a József Attila sugárút túloldalán, még sincs egy gyalogátkelőhely a közelben, hogy a környék lakói, akik a tömegközlekedést használják, biztonságosan igénybe vehessék, mivel gyalogátkelőhely híján a forgalmas úttesten kell átkelniük a villamosmegállóhoz” – mondta el

Páger Béláné

, a Fidesz-KDNP-L.É.T. tarjáni önkormányzati képviselőjelöltje. „A meglévő aluljáró ezt a problémát nem oldja meg, a Csorba utca és a József Attila sugárút találkozásánál egy gyalogátkelő helyet kell létesíteni. Egy egyszerű gyalogátkelőhely, nem járna túl nagy költségekkel” – hívta fel a figyelmünket Polgár Imre. „Igazi megoldást egy jelzőlámpás átkelő jelentene, ahol az emberek jelzésére váltanának a lámpák” – zárja ezt a témát a képviselőjelölt asszony. A környékbeliek egy másik panasza a közlekedést illetően a körzeti orvos elhelyezkedése: „a körzeti rendelő az Acél utcában, a töltésen túl található, és rossz időben igen nehezen megközelíthető, különösen a mozgásszervi megbetegedésben szenvedő idősek számára, ezért szükség lenne egy orvosi rendelőre itt a közelben is” – sorolta a tarjániak gondjait Manga Lászlóné. „Az egészség mindennél fontosabb, de sajnos a városi egészségügyi hálózat rossz állapota miatt az emberek nem jutnak megfelelő időben a megfelelő helyen kezeléshez, ennek biztosítása is a városvezetés feladata lenne” – fűzte hozzá a Fidesz-KDNP-L.É.T. képviselőjelöltje, Páger Béláné.

A piac mindenkié

„Az Olajbányász téri piac azért jött létre, hogy a szegedi, illetve környékbeli kistermelők itt árulhassák a helyieknek a saját kezükkel megtermelt, minőségi magyar termékeket, azonban ha ma megnézzük a standokat, egyetlen kereskedő monopóliuma érvényesül, szinte az összes őstermelőt kiszorították” – fejtette ki

Török Zoltánné

. Huszár János arról nyilatkozott lapunknak, hogy a környékbeliek igényelnék az őstermelők által kínált zöldséget és gyümölcsöt. A kereslet régen olyan jelentős volt, hogy a tarjáni piacon szerzett bevételeikből sokan ki tudták egészíteni nyugdíjukat. „Az őstermelők jelentősen kedvezőbb áron kínálták portékájukat, mint a kereskedő” - tette hozzá a piac egyetlen őstermelője.

pagerne02_gs

Étel helyett zaj

„A Kék csillag étterem ízletes főztjével sokakat csalogatna, és néhány éve még pénztárcakímélő menü is akadt az étlapon, amit igény szerint házhoz is szállítottak, de sajnálatos módon ez a szolgáltatás számos helybeli bánatára megszűnt” – mesélte el Manga Lászlóné. Több Olajbányász téri lakos arról panaszkodott, hogy most már csak hétvégente rendezvényeknek ad otthont az étterem, melyek egy része igencsak hangos.

Magukra hagyott lakók

A bürokrácia ördögi körében vergődve több mint egy hétre maradt gáz nélkül az Olajbányász tér 1. szám alatti társasház. Az egyik lakásban gázszivárgást észleltek az ott élők, értesítették a gázszolgáltatót, amelynek munkatársai elzárták a fő gázcsapot az épületnél, így a 158 lakás gáz nélkül maradt. „A jelenlegi szocialista önkormányzati képviselő tájára se nézett a háznak, a lakói pedig várnak, vagy épp átjárnak a környékbeli ismerőseikhez és rokonaikhoz főzni, illetve sokan villanyrezsó használatával hidalták át a problémát, azonban az eszköz tömeges alkalmazásának energiaigényét a panelház elöregedett elektromos hálózata nem teszi arra alkalmassá. Rossz belegondolni, hogy mi történt volna, ha ugyanez az eset egy téli hónapban fordul elő, a kíméletlen hidegben” – fejtette ki a Fidesz-KDNP-L.É.T. képviselőjelöltje hozzátéve, hogy a gázszolgáltatást folyamatosan kapcsolják vissza, az IKV Zrt. is közbenjárt az ügyben. „Igaz, hogy az Olajbányász tér ránézésre igényes kialakítású, esztétikus terület, azonban ez mit sem ér, csak a nyomor került egy díszes, megtévesztő, kedélyeket lenyugtató, ám hamis és ámító csomagolásba” – összegezte gondolatait Páger Béláné önkormányzati képviselőjelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.