Közélet

Még 2,6 milliárd jut árvízi és belvízi védekezésre, helyreállításra

Még 2,6 milliárd jut árvízi és belvízi védekezésre, helyreállításra

2014. szeptember 29., hétfő
Még 2,6 milliárd jut árvízi és belvízi védekezésre, helyreállításra

A kormány további 2,6 milliárd forintot biztosít a belvízi és árvízi védekezésre és a helyreállításokra - közölte a kormányszóvivő hétfőn az MTI-vel.

Kurucz Éva

hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a többlettámogatás fedezi a tavaszi és őszi árhullámok, valamint az özönvízszerű esőzések miatt az árvízi védekezésben, kárelhárításban részt vevő szervezetek többletköltségét. A kormány így biztosítja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, valamint a rendőrség védekezéssel és helyreállítással kapcsolatos többletkiadásait - írták. A kommüniké emlékeztet arra, hogy az elmúlt hetekben csaknem kétszáz településén vettek részt a hatóságok az árvízi védekezésben. Több ezer katasztrófavédelmi szakember, tűzoltó, rendőr és önkéntes vállalt szerepet a munkákban, valamint segítette többi között a kitelepített állampolgárok otthonainak és ingóságainak őrzését. Mint írták, idén ez már a második alkalom, amikor a kormány az időjárási körülmények miatt jelentősen emeli a vízi, környezeti és természeti katasztrófa miatt bekövetkezett károk felszámolása érdekében az e célra szánt költségvetési keretet. Júliusban 1,63 milliárd forinttal növelte a kabinet a költségvetési támogatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.