Közélet

Közösségépítés a lakótelepen élőkért az Északi városrészben

Közösségépítés a lakótelepen élőkért az Északi városrészben

2014. szeptember 23., kedd
Közösségépítés a lakótelepen élőkért az Északi városrészben
pomazi

Nyugdíjasklubot és ifjúsági centrumot hozna létre Északi városrészben a 9-es választókerület képviselőjelöltje, de Pomázi Miklós megszépítené a kiserdőt és visszahozná a Kodály Téri Napokat is.

A gyerekek nevetésétől volt hangos a Kodály tér, ahol egész napos eseményen várta a családosokat és az érdeklődőket

Pomázi Miklós

Fidesz-KDNP-L.É.T.-es képviselőjelölt. Az ingyenes programon a legkisebbeknek volt ugrálóvár, kispályás foci, kötélhúzás és zsákban futás, de az érdeklődőket kézműves foglalkozással, sportvetélkedőkkel is várta a 9-es választókörzet, Északi és Rókus városrész, Franciahögy és Harmónia lakópark képviselőjelöltje, Pomázi Miklós és csapata. „A kis unokámmal jöttem, Cintikével, aki már bevette az ugrálóvárat. Most éppen az asztalnál rajzolgat. Nagyon jól érzi magát, és én is. Jó végre látni, hogy összehozza valami program az embereket” – válaszolta kérdésünkre

Gombos Éva

, a Kodály Téri Családi és Sportnapon. A fiatalok ingyenes pályaválasztási és elhelyezkedési tanácsadást is kérhettek, hiszen a rendezvényen jelen volt az Új Nemzedék Kontaktpont is, ahol a fiataloknak életvezetési, pályaválasztási, valamint karriertervezési útmutatót adtak. A kicsit idősebbek is megtalálták a maguknak való elfoglaltságot, hiszen voltak különböző kézműves foglalkozások, lehetett rajzolni vagy akár hajtogatni is. Többen a szüleiknek, nagyszüleiknek készítettek ajándékokat, de akadt olyan is, aki az osztályfőnökét szeretné meglepni a legközelebbi órájukon. Aki elakadt valamiben, az segítséget is kérhetett. „Pomázi Miklós kért fel, hogy segítsek. Én figyelek a gyerekekre és megtanítom őket repülőgépet hajtogatni. Nagyon élvezik, én pedig szívesen foglalkozom velük” – mondta el

Dániel

, aki épp egy kislánynak mutatta meg, miként is kell profi repülőgépet hajtogatni. Délutánra pedig elkészült a kolbászos paprikás is, melyet az addigra mozgásban kimerültek jó ízűen fogyasztottak. A közösségépítő programok fontos szerepét hangsúlyozta Kothencz János, a Fidesz-KDNP-L.É.T. polgármesterjelöltje is, aki kilátogatott a Pomázi Miklós által szervezett családi napra. Ahogy a „Tervezzük együtt...!” bejáráson is hangoztatta, szükség van olyan rendezvényekre, ahol találkozhatnak és kötetlenül beszélgethetnek az emberek. Különösen igaz ez a panelházas körzetekben, ahol bár sokan élnek viszonylag kis területen, de jelentős hányaduk magányosan éli mindennapjait.

Újraélesztenék a Kodály Téri Napokat

Pomázi Miklós, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület önkormányzati képviselőjelöltje elmondta, többen vetették fel neki az Északi városrész bejárása során, hogy visszahozhatnák a korábbi Kodály Téri Napokat, így ezt is célul tűzte ki. „Terveim között szerepel, hogy Kodály téri játszótérből és füves területből létrehozzuk a Kodály Szabadidőparkot, amelyet kibővítenénk a Kodály téri iskola, vagyis a Kossuth Zsuzsanna tagintézmény közösségi és sportcélú fejlesztésével, valamint a kiserdő átjárhatóságával és biztonságosabbá alakításával” – részletezte. A 9-es egyéni választókörzet képviselőjelöltje hozzátette, hogy a szabadidőpark létrehozásával új játékokkal és eszközökkel bővülne a játszótér, fa-és virágültetéssel, területrendezéssel megszépülne a városrész központja és környezete, új padok, szemetesek és kutyaürülék gyűjtők kerülnének kihelyezésre. A Kodály Park részeként megújulna és bővülne az iskola sportpályája, az erdőt pedig a sétálni, futni, kerékpározni és kikapcsolódni vágyók számára tennék elérhetőbbé. „Vissza szeretném hozni az itt élőknek a korábban hagyományszerű Kodály Téri Napok hangulatát, kulturális és közösségi programokkal fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. Ez a terület a városrész központja, és rengeteg lehetőség rejlik még benne” – ismertette programjának néhány részletét a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület támogatásával induló képviselőjelölt. Mint megtudtuk, nem ez volt az utolsó közösségi program idén, legközelebb októberben – ha még az időjárás engedi – egy nagyobb, színesebb családi és sportnapot szeretne tartani a hagyományos pacalpörköltfőző versennyel kiegészítve.

Több odafigyelést az emberekre

Pomázi Miklós képviselőjelölt programjában kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra és az idősebb korosztályra egyaránt. „Képviselőjelöltként fontosnak érzem, hogy minden generáció számára biztosítsuk a tartalmas kikapcsolódás lehetőségét, az egészen kicsiktől a régebb óta fiatal, nyugdíjas polgárokig. „Amennyiben bizalmat kapok október 12- én, állandó működéssel létrehozzuk nyugdíjasklubunkat, visszaállítjuk az ingyenes körzeti egészségügyi szűréseket és életmód tanácsadásokat, valamint ifjúsági centrum kialakítását fogom kezdeményezni a lakótelepi fiatalok tartalmas szabadidő eltöltése érdekében. Fontos cél – ahogy Kothencz János választási programjában is megfogalmazta –, hogy a „panelos körzetekben” a közösen használt területek fejlesztése is hozzájárul az ott lakók komfortérzetének javulásához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.