Közélet

Közel hatvan új munkahely létesül Mórahalmon + FOTÓK

Közel hatvan új munkahely létesül Mórahalmon + FOTÓK

2014. szeptember 25., csütörtök
Közel hatvan új munkahely létesül Mórahalmon + FOTÓK
morahalom16_gs

Újabb vállalkozásokkal bővült az ipari park Mórahalmon, amely közel hatvan új munkahelyet jelent a településnek. Nógrádi Zoltán polgármester szerint az elkövetkező öt évben ötszáz új munkahelyet kívánnak megvalósítani a településen.

Mórahalom történetében példaértékű, és eddig példa nélküli partnerségi megállapodást írtak alá csütörtökön a város. A telephelyfejlesztési pályázatokon Mórahalmon 18 nyertes pályázatot valósít meg, mellyel 56 új munkahely létesül a település ipari parkjának területén. A vállalkozások által tervezett tevékenységek között nyomdaipari tevékenységek, mikrobiológiai kutatások, fémmegmunkálás, aszalt gyümölcsök csomagolása és forgalmazása, valamint üzletviteli tanácsadás is szerepel. Mindehhez egy közel 4,5 hektáros ingatlanterületet biztosít az önkormányzat. "Húsz vállalkozóval vettük fel a kapcsolatot, akik közül kettő kivételével sikeresen zárult az együttműködés. Ennek köszönhetően 70%-os támogatási intenzitás mellett közel 900 millió forintból valósulhat meg az ipari park bővítése, melytől majdnem hatvan új munkahelyet várunk" - mondta Nógrádi Zoltán. A polgármester szerint a város innovációs ipari parkká alakítaná jelenlegi telephelyét, fejlesztését pedig a vállalkozói szférával folyamatos együttműködésben, egyeztetéssel valósítanák meg. A város a következő ötéves ciklusban 500 új munkahely teremtését célozta meg, ehhez több százmilliós gazdaságfejlesztési alapot hoz létre, melyből a betelepülő vállalkozásokat segítenék. A sajtótájékoztatót követően a vállalkozókkal kötött szerződéseiket ünnepélyesen aláírták a felek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.