Közélet

„A személyes találkozás a képviselet lelke” - fodorkerti családi nap Varga Róberttel + FOTÓK

„A személyes találkozás a képviselet lelke” - fodorkerti családi nap Varga Róberttel + FOTÓK

2014. szeptember 13., szombat
„A személyes találkozás a képviselet lelke” - fodorkerti családi nap Varga Róberttel + FOTÓK
csaladi_nap_varga_robert29_gs

Élő zene, étel-ital, gyerekprogramok és egyéb érdekességek várták a fodorkertieket a Varga Róbert, Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület által támogatott, 12-es választókörzetbeli képviselőjelölt által szervezett családi napon.

Az esős idő ellenére is sokan fordultak meg a fodorkerti családi napon, nem véletlenül, hiszen a szervezők valóságos gyermekbirodalmat hoztak létre a Murányi utca és a József Attila sugárút közötti játszótérnél többek között ugrálóvárral, ügyességi játékokkal, arcfestéssel és kifestőkkel. A felnőttek sem maradtak program nélkül:

Várkonyi Tibi és Era

slágerzenekara gondoskodott a hangulatról a délután folyamán.

csaladi_nap_varga_robert14_gs

„Az ehhez hasonló rendezvények lényege – a szórakoztatás mellett természetesen – a helyiekkel való találkozás, ilyenkor személyesen el tudok beszélgetni a környék lakosaival, meghallgatom gondjaikat, javaslataikat, amelyek alapján hatékonyabban tudok segítséget nyújtani az itt élőknek” – mondta el

Varga Róbert

, a családi nap szervezője. „Például ma délelőtt árulta el néhány lakos a Murányi utca végén található játszótér gondját: a terület igen elhanyagolt, alkalmatlan eredeti funkciójának ellátására, azonban ennél jóval jelentősebb probléma a hajléktalanok kérdése, ugyanis az utcákra szorult emberek bevették magukat a fent említett játszótérre, életvitelszerűen használják a gyerekek számára fenntartott területet, beszennyezik a környéket, zavarják az itt lakókat” – fejtette ki Varga Róbert. Megoldásként a kormánypárti képviselőjelölt egyrészt a játszótér körbekerítését, valamint területgondnokság felállítását tervezi, másrészről a hajléktalanszállók bővítésével, és egy olyan közösségi tér létrahozásával orvosolná a helyzetet, ahol az otthontalanok nap közben is tartózkodhatnának. „Megértjük, és sajnáljuk a hajlék nélkülieket, azonban nem vetíthetik ki a problémájukat a környék lakóira” – fejtette ki Varga Róbert. A családi nap keretein belül babgulyást osztottak a helyieket, az effajta karitatív tevékenységet rendszeresíteni Varga Róbert. „Egy nonprofit szociális étkeztető hálót szeretnénk kialakítani, ami rendszeresen ellátná a körzet rászoruló lakóit élemmel elérhető áron több elosztóponton keresztül, illetve házhoz szállítással is” – ismertette terveit a L.É.T. - Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.