Közélet

A NATO is támogatja az NKE szakmai programját

A NATO is támogatja az NKE szakmai programját

2014. szeptember 5., péntek
A NATO is támogatja az NKE szakmai programját

A NATO hatezer euróval támogatja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának (SVKK) "Defense Matters - Hungary" című projektjét - közölte az intézmény a honlapján.

Mint írták: a program célja, hogy fokozza a biztonság- és védelempolitikához kapcsolódó társadalmi párbeszédet és információáramlást, erősítse a politikai és katonai elit, illetve a védelempolitikai szakértői körök közötti kapcsolatot.

Tálas Péter

, az SVKK igazgatója szerint a támogatás komoly szakmai elismerést jelent. Hozzátette: a szeptember elsején kezdett rendezvénysorozat állomásain - budapesti és vidéki egyetemeken - valamint számos médiumban bővítik a NATO-val kapcsolatos ismereteket. A program része több kiadvány megjelentetése és széles körben történő bemutatása is - írta az egyetem, kiemelve egyebek között a "Magyar biztonságpolitika, 1989-2014" című tanulmánykötetet. Az intézet munkatársai kifejezetten az országgyűlési képviselők számára is készítenek egy Biztonságpolitikai Kézikönyvet, amelyből a döntéshozók megismerhetik Magyarország biztonsági környezetének legfontosabb stratégiai összefüggéseit - olvasható az egyetemi közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.