Közélet

Zsaluzatgyártás és betonvasalat összeszerelés bevezetése az RMB-TRANSZ Kft.-nél

Zsaluzatgyártás és betonvasalat összeszerelés bevezetése az RMB-TRANSZ Kft.-nél

2014. augusztus 28., csütörtök
Zsaluzatgyártás és betonvasalat összeszerelés bevezetése az RMB-TRANSZ Kft.-nél
rmb_fejlec

Az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program DAOP-1.1.1/E és D-13 Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért című konstrukciójában 59,64 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a mórahalmi RMB-Transz Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. A nyertes projekt keretében egy telephelyfejlesztési beruházás valósul meg, mely során egy zsaluzat gyártó és betonvasalat összeszerelő csarnok épül fel.

Az RMB-Transz Kft. közel 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Európai Uniós forrásból. A DAOP-1.1.1/DE-13 azonosítószámú pályázati konstrukcióra benyújtott, "Zsaluzat gyártás és betonvasalat összeszerelés bevezetése az RMB-TRANSZ Kft.-nél" című nyertes projektjük keretében egy telephelyfejlesztési beruházást valósítnak meg. A projekt a 6782 Mórahalom, Külterület 0397/63 hrsz. alatt található ipari területen valósul meg. E terület Mórahalom déli határában, a Röszkei út keleti oldalán fekszik. Az ingatlan Mórahalom Város Önkormányzat tulajdonát képezi; az RMB-Transz Kft. az Önkormányzattól bérli e telket. A RMB-Transz Kft. fő tevékenységeinek körét (út- és mélyépítés, rekultivációs munkák, közúti árufuvarozás) segíti és bővíti e beruházás. A projekt kivitelezésének szükségességét igazolja, hogy az RMB-Transz Kft. jelenleg nem rendelkezik olyan fedett szerelő- és gyártócsarnokkal, ahol a meteorológiai viszonyoktól függetlenül végezhetnének termelőmunkát. Másik ok, hogy az RMB-Transz Kft. ergonomikus, jól felszerelt munkahelyet kíván biztosítani alkalmazottai számára. További fő indok, hogy a Kft. eddigi működése során a fa- és vas zsaluzatokat bérelte, a projekt megvalósulása után azonban már saját maguk állítják elő ezeket. A térségben jelenleg is több olyan jellegű beruházás van folyamatban, ahová a bevezetni kívánt termékeiket (a vas- és fa zsaluzatokat) értékesíteni, bérbe adni tudnák. A Kft. célja, hogy az általuk gyártott termékekkel saját versenyképességüket is nagymértékben megnöveljék. A fejlesztés során egy 440,94 m2 nettó hasznos alapterületű, üzemelés-technológiailag zsaluzat gyártó és betonvasalat összeszerelő funkcióval bíró csarnok épül fel. A csarnokban a zsalu rendszerek és vas-szerkezetek szerelése, összeállítása, az összeszerelésre váró fa- és vasanyagok előkészítése történik majd a termelő/szolgáltató tevékenység keretében. A fejlesztés eredményeként 4 új munkahely megteremtése valósul meg. A projekt megvalósítása 2014. szeptember 1-én veszi kezdetét, és a tervek szerint 2015. június 30-áig befejezésre is kerül. A DAOP-1.1.1/DE-13-2013-0074 azonosító számú nyertes pályázat pályázati dokumentációját az

IR Intelligens Régió® Üzleti Kommunikációs Kft.

készítette el, s a projekt megvalósítását is az IR Kft. koordinálja. A projektről bővebb információ a

http://www.rmbtransz.hu/palyazatiprojektek2014

oldalon található. (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.