Közélet

Szeged tortája olyan, amit minden gyerek szeret

Szeged tortája olyan, amit minden gyerek szeret

2014. augusztus 21., csütörtök
Szeged tortája olyan, amit minden gyerek szeret
szeged_tortaja

A marcipános fatörzstorta lett Szeged tortája. A Harmónia cukrászda Mese fantázianévre hallgató csupacsoki csodáját hátrányos helyzetű gyerekekből álló "kritikus zsűri" bírálta. A cukrászdát a jótékonysági akcióról és a finomság jövőjéről kérdeztük.

"Azért választottuk a csoki alapú tortát, mert azt minden gyermek szereti és természetesen az ő ízlésük volt az elsődleges szempont" - mesélt a nyertes torta kulisszatitkairól

Fodor Ivett

, a szegedi Harmónia cukrászda üzletvezetője. A választás végül egy marcipános lepkés-sünis farönkre esett, ezzel sikerült elnyerniük a szigorú gyerekzsűri szívét.

Szepesi Zoltán

főcukrász keze munkáját dicséri az édesség, amit sünivel, lepkékkel, katicabogárral és mindenféle erdőlakót idéző figurával díszített. "Szerettünk volna örömet szerezni a gyerekeknek. Abból indultunk ki, hogy az ország tortáját nem minden gyermek tudja megkóstolni, viszont a Szeged tortáját szerettük volna mindenki számára elérhetővé tenni" - folytatta Fodor Ivett utalva ezzel arra, miért csatlakozott a Csaplár Benedek utcai Harmónia a dél-alföldi cukrászdákat felölelő jótékonysági programhoz. Mint kiderült, a Mese fantázianevű finomság egyedüli formatortaként csatlakozott a kezdeményezéshez, sikere talán éppen ebben rejlett - vélekedett az üzletvezető. A marcipános csokicsoda egyébként elérhető a cukrászdában, egy nappal az esemény után már kíváncsi kóstolói is akadtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.