Közélet

Javában dübörög a SZIN, hajnal négyig nincs megállás

Javában dübörög a SZIN, hajnal négyig nincs megállás

2014. augusztus 26., kedd
Javában dübörög a SZIN, hajnal négyig nincs megállás
SZS20140826_szin_belepes_001

Több száz ember várakozott a SZIN főbejáratánál, mert a korábban meghirdetett tíz óra helyett fél egykor nyíltak csak meg a fesztivál kapui. Az első SZIN-ezők már a Partfürdőn vannak, hajnalig tombolhatják ki az utazással és a beléptetési nehézségekkel járó fáradalmakat.

A keddi, elsősorban bérleteseknek hirdetett ajándék 0. nap az Underdog Zenekarral indított, egy kis késéssel pedig a Ocho Macho melegítette be a hangulatot a késő éjszakig tartó tivornyázásra. Ők a 30Y-nak adták tovább a terepet a nagyszínpadon. A koncertek gyakorlatilag párhuzamosan futnak, ezért a rajongóknak is futniuk kell, ha szeretnék időben elcsípni a kedvenc számaikat. A koncertnaptár szerint hajnalig senki sem hajthatja álomra fejét a Partfürdőn (és a belvárosban sem), fél 2-től Retro Party, hajnal 3 órától Sterbinszky pörgeti a lemezeket. A zenei programokon kívül egyébként számos más időtöltés is várja a fesztivállakókat, például sörbicikli, vidámpark, hőlégballonozás, dodzsem, vízicsúszda, a pihenni vágyók és a romantikus lelkek pedig lampionos kerthelyiségben tudnak feltöltődni.

Korábban írtuk

A SZEGEDma.hu úgy tudja, a hatósági átadás miatt késtek a nyitással. A katasztrófavédelem minden eddiginél nagyobb fesztiválterületet vizsgált át, ez okozta a több órás csúszást. Túrazsákokon pihenő, árnyékba húzódva söröző fiatalok sorakoztak a SZIN főbejárata előtt. Az előzetesen meghirdetett tíz óra helyett fél egyik csúszott a kapunyitás, ezekben a percekben engedték csak be az első fiatalokat a rendezvény helyszínére. A szervezők egyelőre nem adtak pontos tájékoztatást az ügyben, miért csúszott a nyitás, a felmálházott tömeg azonban lassan, de biztosan megkezdte a partfürdő birtokba vételét.

SZS20140826_szin_belepes_002

Portálunk munkatársai a helyszínen fogadják a fesztiválozókat, az eddigi években megszokott módon zenekarokkal interjúzunk, fotós-videós összeállításokkal jelentkezünk a Szegedi Ifjúsági Napok helyszínéről. SZIN-ezzetek velünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.