Közélet

Emmi: a tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba

Emmi: a tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba

2014. augusztus 26., kedd
Emmi: a tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba

A tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba, áruk átlagosan húsz százalékkal csökkent és a diákok hatvan százaléka ingyen kapja azokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága ellenzéki sajtónyilatkozatokra reagálva kedden az MTI-vel.

A minisztérium közleményében megkérte az ellenzéki pártokat, hogy iskolakezdés előtt a gyermekeket és szüleiket "ne használják fel kampánytémára, és ne terjesszenek hazugságokat a tanévkezdésről". Az Emmi azt írta: a tankönyvek kiszállítása rendben zajlik az iskolákba, a tankönyvpiac átalakítása miatt a szeptemberben kezdődő tanévben a diákok hatvan százaléka ingyen kapja a tankönyveket, amelyek átlagosan húsz százalékkal lettek olcsóbbak. Hozzátették: a szülőknek a tankönyvcsomagok átvételéig van lehetőségük arra, hogy az árat befizessék csekken, akik pedig új csekket szeretnének igényelni, megtehetik az iskolákban és a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) infopontjain.

Arató Gergely

, a Demokratikus Koalíció (DK) szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, az új tanév újabb tankönyvkáoszt hozhat, sajtóinformációk szerint a pedagógusok néhány nappal a tanévkezdés előtt még nem kapták meg példányaikat az új tankönyvekből.

Kunhalmi Ágnes

(MSZP) keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében a közoktatás mérlegét egy héttel a tanévkezdés előtt a túl drága és értelmetlen laptopbeszerzésben, a késve történő tankönyvkiszállításban, az elmaradó tanári tankönyvekben vonta meg.

Szabó Szabolcs

, az Együtt-PM politikusa keddi közleményében azt írta, hogy a tankönyvellátás esetében kizárólag a központosítás érdekében verte szét a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. az évek óta működő rendszert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.