Közélet

Egymillió forintos könyvszállítmány érkezett a Somogyiba

Egymillió forintos könyvszállítmány érkezett a Somogyiba

2014. augusztus 29., péntek
Egymillió forintos könyvszállítmány érkezett a Somogyiba
somogyi márai3

A napokban a Márai-program VI. generációs pályázatának köszönhetően két raklapon, 61 dobozban, egymillió forint értékű könyv érkezett a Somogyi-könyvtárba - áll a könyvtár közleményében.

A könyvek több mint fele kicsiknek és nagyoknak szánt szépirodalom, de a könyvcsomag szép számmal tartalmaz ismeretközlő köteteket is. A határon inneni és túli magyar szerzők művei mellett a külföldi írók munkái is helyet kaptak a válaszható könyvek listáján. A használói szokások alapján a könyvtárak egy felkínált listából válogathatták össze a maguk csomagját. A szegedi olvasók a Márai-könyvpakk darabjaival a Somogyi-könyvtár központi, Dóm téri épületében és a fiókkönyvtárakban egyaránt találkozhatnak majd. A program keretében érkező könyveket egy-egy matricával megjelölik, valamint az elektronikus katalógusban is feltüntetik, hogy az adott példány mely forrásnak köszönhetően került a könyvtár tulajdonába. A pályázat kiírásában ezt olvashatjuk: a Márai-program célja a nemzeti kultúrkincs megőrzése, a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a hazai és a határon túli könyvtárakon keresztül; az olvasáskultúra fejlesztése; a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése. A program előző három fordulójában már összesen több, mint 10 millió forint értékben gyarapodott új, értékes könyvekkel a bibliotéka - írja a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.