Közélet

Csatornahálózatot kapott Ópusztaszer

Csatornahálózatot kapott Ópusztaszer

2014. augusztus 26., kedd
Csatornahálózatot kapott Ópusztaszer

Ópusztaszeren mintegy 700 millió forintból elkészült a közösségi szennyvízcsatorna-hálózat és a meglévő szennyvíztisztító-telep rekonstrukciója - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával, 706,71 millió forintból, 94,9 százalékos támogatással valósult meg. A település 2011-ben írt alá támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel. A beruházás során továbbfejlesztették Ópusztaszer csatornahálózatát és egy új, 310 köbméter napi kapacitású szennyvíztisztító-telepet építettek ki. A korábbi kiegészíti csupán az új rendszert, biztonsági tartalékként. A település szennyvízcsatorna-rendszerének kiépítése eddig minimális volt, a szolgáltatás csak a közintézmények egy részén volt elérhető, a lakosság körében nem. A fejlesztés eredményeként Ópusztaszer belterületi ingatlanjainak a 100 százaléka csatornázott lett, így csökken a település környezeti terhelése és javul a lakosság életminősége. A projekt keretein belül kiépülő csatornahálózat hossza több mint 15 kilométer, azon 464 ingatlanbekötés létesült. A csatornahálózat és a szennyvíztisztító-telep kivitelezéséért a kisteleki Probart Kft. felelt, a projekt mérnöki feladatait a Körös- Road Mérnöki, Tervező, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.