Közélet

Birkapörkölt, slambuc és finom borok a Széchenyi téren + FOTÓK

Birkapörkölt, slambuc és finom borok a Széchenyi téren + FOTÓK

2014. augusztus 1., péntek
Birkapörkölt, slambuc és finom borok a Széchenyi téren + FOTÓK
hungarikum_barany01_gs

A Bárány Kisvendéglő is kiköltözött a Hungarikum Fesztiválra a hétvégén, és számos különleges étellel és itallal várja a házias ízek szerelemeseit, a húskedvelőktől a vegetáriánusokig, tájegységi sajátosságok szerint elkészített finomságokkal.

„A Kossuth Lajos sugárúton lévő vendéglő étlapjának állandó szereplője a birkapörkölt, ezúttal a Széchenyi téren is fogyaszthatja a vendégsereg az ízletes étket, csütörtöktől vasárnapig minden nap lesz birkapörkölt, slambuc és lecsó” – mondta el hírportálunknak

Oláh János

, az éttermi kirendeltség házigazdája. Pénteken hajdúsági jellegű birkapörkölt készül, szombaton pedig karcagi, amely abban különbözik, hogy a birka perzselt feje, lábai, belső szervei és a pacal is belekerülnek a bográcsba. A csütörtöki nap folyamán egy egész birkát főztek meg, és nagy sikert aratott az étel, többen repetáztak is, annyira elnyerte tetszésüket a pörkölt. „Akadt, aki korábban nem volt a birkahús híve annak jellegzetes íze és illata miatt, azonban a Bárány Kisvendéglő étke mégis elcsábította” – árulta el Oláh János. Azokat, akik továbbra sem ennének birkát, slambuccal: bográcsban tésztával, burgonyával, szalonnával készített hajdúsági pásztorétellel várja a stand, a hústól ódzkodók pedig cukkinis-patisszonos vegetáriánus lecsót fogyaszthatnak. Az éhség mellett a szomjúság csillapításáról is gondoskodnak a vendéglősök: az imrehegyi Béla borászat borait kínálják a finomságok mellé. Kövidinka, olaszrizling, ezerjó, kékfrankos, kékfrankos rozé, cabernet sauvignon és pinot noir borok várják a kóstolni vágyókat, a nyári melegben pedig az igazi felfrissülést a szegedi Bánffi szódával készített fröccs nyújtja. A Bárány Kisvendéglő kitelepülői mindenkit nagy szeretettel várnak a Széchenyi téren, aki tradicionális magyar étkekkel kíván jóllakni, ízletes borok kíséretében!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.