Közélet

Az Együtt-PM visszaállítaná a korábbi tankönyvellátási rendszert

Az Együtt-PM visszaállítaná a korábbi tankönyvellátási rendszert

2014. augusztus 8., péntek
Az Együtt-PM visszaállítaná a korábbi tankönyvellátási rendszert

Az Együtt-PM szerint meg kell szüntetni a feladata ellátására alkalmatlan Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-t (Kello), és vissza kell állítani az évekig jól működő tankönyvellátási rendszert.

Szabó Szabols

, az Országgyűlés oktatási és kulturális bizottságának tagja az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a pártszövetség választ vár az Emberi Erőforrások Minisztériumától, valamint a Belügyminisztériumtól arra, miért kell közmunkásokat bevonni a tankönyvek kiszállításába, ha arra a Kello és a Posta között szerződés van érvényben. Az ellenzéki politikus a közleményében azokra a sajtóhírekre utalt, amelyek szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), a Kello, a Magyar Posta és a megyei rendőrkapitányságok együtt sem képesek megoldani azt, hogy iskolakezdésre minden magyarországi iskolás megkapja a tankönyveit. Így ebbe a folyamatba most bevonják a közmunkásokat is. Szabó Szabolcs felidézte: néhány hete már felhívták a figyelmet arra, hogy várhatóan idén sem érkeznek meg időben a tankönyvek. Közlése szerint a pártszövetség az oktatást nemzetstratégiai kérdésnek tekinti, amellyel nem lehet így bánni. Az államnak kötelessége, hogy minden iskolás időben megkapja minden tankönyvét - fűzte hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.